Konya Milletvekili  Abdulkadir KARADUMAN, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY'a Gülhane Tıp Fakültesi olan  tıp akademisinin 42 öğrencisinin haklarında dört yıldır yürütülen disiplin soruşturması gerekçe gösterilerek, okulla ilişikleri neden kesildiğini sordu.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra adı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi olan  tıp akademisinin 42 öğrencisinin haklarında dört yıldır yürütülen disiplin soruşturması gerekçe gösterilerek, okulla ilişikleri kesildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi’nden 3 hafta sonra diplomalarını alarak mezun olmayı bekleyen 42 öğrencinin okulla ilişiklerinin kesilmesi üzerine okula girişleri de engellendi. 

Bu bağlamda;

  1. Okulla ilişiği kesilen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi öğrencileri hakkında disiplin soruşturması dışında yürütülen adli bir süreç var mıdır? 

  2. Yükseköğretim Kurulu(YÖK) tarafından üniversitenin soruşturma komisyonuna gönderilen yazıda belirtilen “isimleri yazılı öğrenciler hakkında soruşturma, kovuşturma ve hüküm giyme gibi adli işlemlerin tesis edildiği” ifadelerinin dayanağı nedir? 

  3. Mezuniyetlerine 3 hafta kala okulla ilişiği kesilen ve okula girişleri yasaklanan 42 öğrenci hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı var mıdır? 

  4. İrtibat ve iltisak gibi hukuki dayanağı olmayan gerekçelerle okul ile ilişiği kesilen öğrencilerin durumlarını takip etmek ve oluşacak mağduriyeti gidermek için yasal süreç ve takipler sürdürülmekte midir?