Yoksulluk ve işsizlik nedeniyle; milyonlarca vatandaş Genel Sağlık Sigortası(GSS) prim borçlarının yeniden yapılandırılarak faizlerinin silinmesine, 12 -18 ay taksitlendirilmesine ve 2 yıl içinde 3 kez ertelenmesine rağmen GSS prim borçlarını ödeyememektedir. 2020 yılı bütçe sunumuna bakıldığına 1 milyon 270 bin kişi yapılandırma için başvuru yapmıştır. Herhangi bir düzenleme yapılmazsa 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren GSS prim borçlarını ödemeyen vatandaşlar Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmetlerinden faydalanamayacaktır. 

Bu bağlamda;

1. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren GSS pirim borçlarını ödemediği gerekçesiyle sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak toplamda kaç kişi vardır?

2. GSS prim borçlarına binen faizler dolayısıyla ana borç iyice ödenemez hale gelmektedir. GSS prim borçlarını en azından faizden muaf tutmaya yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?

3. Yoksul ve işsiz vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için ödenmemiş GSS prim borçlarıyla ilgili herhangi bir düzenlemeniz olacak mıdır?