CHP Antalya Milletvekili Cavit ARI, “Sağlığımızı ciddi olarak tehdit eden Koronavirüs hastalığının hem sosyal hem de ekonomik hayatımız üzerinde yarattığı riskleri önlemeye yönelik olarak alınan veya alınabilecek tedbirlere ilişkin Sayın Cumhurbaşkanı tarafından dün akşam açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada liseye geçiş ve üniversitelere giriş sınavlarının gelişmelere göre ileri bir tarihe ertelenebileceği söylendi. Akabinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından da öğrencilerin sorumlu olacağı sınav konularının okulda gördükleri dersleri kapsayacağına dair genel bir açıklama yapıldı.” dedi.

Arı, konuyla ilgili olarak, “Bu yıl yaklaşık 2,5 milyon öğrenci üniversite sınavına 1,6 milyon öğrenci de liseye geçiş sınavına girecek. Öğrenciler, öğretmenler ve aileler şimdi ne olacak diye tedirgin bir şekilde beklemektedir. Kafalarda soru işareti kalmayacak şekilde yapılacak detaylı bir açıklama ile herkes rahatlatılmalıdır. Aileler, öğrenciler ve öğretmenler ne yapacağını bilmelidir. Sınava girecek öğrencilerin okulların tatil olarak açıklandığı gün itibariyle müfredata göre verilen derslerden sorumlu olacağı, henüz görülmemiş derslerden sorumlu olunmayacağı detaylı olarak açıklanmalıdır. Öğrencilerin en azından buna göre çalışıp zamanı iyi kullanmaları sağlanmalıdır. Aksi halde belirsizlikler ve okulda öğretilmemiş, görülmemiş derslerden sorumluluk ikinci bir vaka yaratacaktır. Bu konudaki belirsizlik ve kötümser hava bir an önce somut bir şekilde giderilmelidir.

Neredeyse öğrencisi ailesi öğretmenleri ile 20 milyon kişiyi ilgilendiren bir belirsizlik net bir açıklama ile giderilmelidir. Hangi derslerden sorumluluk olacağı tek tek açıklanmalıdır. Öğrencilerin buna göre hazırlanabilmesi sağlanmalıdır.” diyerek konunun önemini gündeme taşıdı.