Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsüne karşı ülkemizde de başlatılan mücadele kapsamında alınan tedbirlerden ekonomik olarak en çok esnaflarımız etkilenmiştir.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okulların Haziran ayında açılmayacağı ve yeni eğitim-öğretim yılının Eylül ayında başlayacağı kararından sonra da esnaflarımız arasında bu süreçten en fazla etkilenen kesimin Servis Araçları İşletmecilerimiz olacağı aşikardır. Ayrıca, salgınının kontrol altına alınmaya başlanmasıyla beraber alınacak normale dönüş kararlarının tedricen uygulamaya konulacak olması da ülkemizdeki ekonomik hayatın normale dönüşü her sektör için Ekim ayından önce olamayacağı yönündedir.

Ekonomik istikrarı sürdürmek amacıyla alınan kararlar kapsamında Perakende, Yiyecek-İçecek, AVM, Demir-Çelik, Otomotiv, Konaklama, Lojistik-Ulaşım, Sinema-Tiyatro ve Tekstil-Konfeksiyon sektörlerinde daha önce 6 ay süreyle ertelenen Nisan, Mayıs ve haziran aylarına ait vergi ile işveren/işçi pirim ödemeleri ve kamu bankaları nezdindeki 3 ay süreyle ertelenen kredi anapara ve faiz ödemelerinin bu gelişmeler kapsamında Temmuz, Ağustos ve Eylül dönemlerini de kapsayacak şekilde en az Ekim ayına kadar uzatılmasının ihtiyacı vardır.

Ayrıca, kredi kullandırımlarında Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifince birçok servisçi esnafına zorluk çıkardığına dair alınan bilgiler vardır.

Bu bağlamda;

  1. Servis Araçları İşletmecileri esnafımız başta olmak üzere tüm sektörlerde faaliyet gösteren işverenlerimizin Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait vergi ödemeleri, işveren/işçi SGK prim ödemeleri ve kamu bankaları nezdindeki kredi ödemelerinin en erken Ekim ayında başlayacak şekilde ertelenmesine yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?

  1. Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifince servisçi esnafına kredi kullandırımlarında çıkardığı zorlukların önlenmesine ve gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik bir girişiminiz olacak mıdır?