Güvenlik ve koruma ön lisans mezunları yıllardır KPSS merkezi atamadan kontenjan açılmaması nedeniyle büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Ülkemizde yaklaşık 55 üniversitede faaliyet sürdüren güvenlik ve koruma ön lisans bölümüne ülkemizde gereken ihtimam gösterilmemektedir. Her yıl binlerce mezun verilen bu bölümden KPSS merkezi atamada yılda sadece 5-10 gibi çok düşük bir kadro açılmaktadır. Buna karşın ülkemizde tüm kamu kuruluşlarında, bakanlıklarda ve bağlı birimlerinde on binlerce güvenlik görevlisi çalışmaktadır. Kamu kurumlarında istihdam edilen bu güvenlik personeli, 4d kamu işçisi ve 4b sözleşmeli memur statüsündedir. Oysaki üniversitede bölümü olan güvenlik ve koruma ön lisans mezunlarına KPSS merkezi atamadan kadroların açılması liyakat açısından daha uygun olacaktır. Nihayetinde 2 yıl okulda mesleğin tüm teknik bilgilerini öğrenmiş, mesleğin teorik ve uygulamalı olarak icrasını yapan, eğitimli donanımlı ve diplomalı personelin kamuda istihdamı kamu hizmeti açısından daha verimli bir netice elde edilmesini sağlar. Güvenlik ve koruma ön lisans mezunları ayrıca yaş sınırı ve dışarıdan alımlar sonucunda eğitim aldıkları alanda çalışamıyor.

Bu bağlamda;

  1. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan güvenlik ve koruma personelinin istihdam edilme prosedürü nasıldır?
  2. Güvenlik ve koruma personellerinin istihdam edilmesi sürecinin işleyişi hususunda Bakanlığınızın bilgisi ve dahli var mıdır?
  3. Güvenlik ve koruma ön lisans mezunlarının eğitim aldıkları alanda çalışabilmelerini kolaylaştırmak amacıyla yaş sınırının düzenlenmesi, kontenjanların arttırılması hususunda bir çalışmanız olacak mıdır?
  4. Önümüzdeki ilk atamalarda güvenlik ve koruma ön lisans mezunları için ayrılacak kontenjanları arttırmayı düşünüyor musunuz?