Çocukluğumuzdan bu yana alışverişte bu sözü büyüklerimizden duyarak büyüdük. Şimdilerde herkes bu sihirli sözü her geçen gün yok olmaya başlayan esnaf ile alışveriş yaparken kullanır.

Fakat bugünkü konumuz esnafla pazarlık değil, ancak siyasette pazarlık.

Gurup toplantısında meclis başkanlığı için AKP ile pazarlık yaptıkları iddialarına MHP genel başkanı Sayın Devlet Bahçeli "MHP'de pazarlık söz konusu olmaz" diyerek net bir tavır ortaya koydu ve siyasi makamlar için pazarlık yapmayacaklarını net bir dille ifade etti.

Hangi amaç ile ittifak yapmış olursa olsun bu bakış açısı MHP adına doğru bir yaklaşımdır. Ancak bu noktaya farklı bir bakış açısından düşünüyorum.

MHP'nin makam için değil elbet ancak bir muhalefet partisi olarak, daha düne kadar eleştirdikleri konularda vatandaş lehine pazarlık yapması kendilerini halkın gözünde daha itibarlı ve yaptıkları ittifakı daha anlaşılabilir kılmaz mı?

Seçimden önce emeklilikte yaşa takılanlara verdikleri sözü yerine getirebilmek için neden pazarlık yapılmasın? Asgari ücretten verginin kaldırılması için… ya da hazır yerel seçimlere giderken, Sayıştay raporları ile belgelenen, ayyuka çıkan belediyelerdeki yolsuzlukların araştırılarak, sorumlu olan belediye başkanlarından ve ilgili müdürlerden hesap sorulması için pazarlık yapması gerekmez mi?

Meydanlardan namus sözü olarak verdikleri, devlet dairelerinin tabelalarından kaldırılan TC ibaresinin yeniden getirilmesi için, adalet mekanizmasının suçlu suçsuz demeden adeta bir sopa haline gelmesinin engellenmesi ve bağımsız yargı için gereğinin yapılması pazarlık konusu olamaz mı?

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün… Sadece ülke bekası lafı ile yerelde ittifakı savunacağınıza, çıkıp vatandaşın karşısına evet biz iş birliği yaptık ancak iktidar olmasak bile bu desteğimiz karşılığında sizlerin şu konulardaki sıkıntılarınızı çözebilmek için bu desteği verdik dese daha muteber bir hareket olmaz mı?

Burada farklı bir soru daha sorulmalı MHP'ye.

Siz yolsuzluk, adalet ve ekonomi gibi halkın dertli olduğu konuları ülke bekası için önemsiz mi görüyorsunuz?

Siz daha düne kadar sorun olarak nitelendirdiğiniz konuları artık bir sorun olarak görmüyor ve hükümetin bu konudaki politikalarını yeterli görüyorsanız kendi varlığınızı sorgulamanız gerekmez mi?

Gelin elinizde böylesi önemli bir fırsat varken vatandaşlarımızın lehine pazarlık masasına oturun, Ak Parti hiç olmadığı kadar kaybetmekten korkarken ve elinizde böyle bir imkan varken bu tarihi fırsatı değerlendirin ne de olsa pazarlık sünnettir.