ÖZEL GÜNLERMİ GÜZEL GÜNLER Mİ?

“Eğer sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım.” ( Kutsi Hadisi) buyuran Rabbim ne kadar seviyordu Resulünü, ne kadar önemsiyordu Habibini.

Biz sevebiliyor muyuz hakikaten, biz değer verebiliyor muyuz Nebiye. Aklımızla, yaptıklarımız, dediklerimiz bir birini tutuyor mu? Ya da seviyorum deyip de seviyor gibi mi yapıyoruz, yoksa gerçekten sevip gerekeni yapıyor muyuz?

Hani özel günler dedik ya, bu özel günleri güzel günlere çevirebiliyor muyuz? 

Bu özel günleri, hakikat ehli olarak sevmemiz gerekenleri sevip özel günlere döndürebiliyor muyuz?

Bu özel ve güzel günlerden biride biz Müslümanlar için mevlit kandilidir. Bu değerli günü gerçekten değerlendirebiliyor muyuz? Bakalım efendimiz kendi doğum gününde neler yapıyordu bir göz atalım. 

Kendi doğum gününde sevgililer sevgilisi Ashabına ziyafet verir, dünyaya teşrif ettiği ve çocukluğu zamanında olan şeyleri onlara anlatırdı. 

Hazret-i Ebu Bekir, halife iken, mevlit gecesinde, Ashap-ı kiramı toplayıp, Resulullah efendimizin dünyaya teşrifindeki olağanüstü hâlleri konuşurlardı.

Hadi bakalım biz neler yapıyoruz bir düşünelim.

Zamanımızda bitip tükenmek bilmeyen özel günlerde yapılan israfın haddi hesabı yok

Yılın belli zamanlarında yapılan ya da uydurulan günleri kutlamak sanki İslam dinini taklit edip Müslümanları kendi dinlerinden ve adetlerinden soyutlamak ister gibi insanların yönlerini değiştirmek istiyorlar. 

Anneler günü, babalar günü, öğretmenler günü, sevgililer günü, avukatlar günü, Yaşlılara saygı haftası, eczacılar haftası, orman haftası, kütüphaneler haftası, kanserle savaş haftası gibi, sayarken bile yoruldum ki bunlar çok çok az bir kısmı. 

O kadar çok gün ve hafta var ki kutlanan sanki bir gün veya bir hafta ile bütün bu işler halledilip yoluna koyuluyor. Her şey yoluna giriyor. Bütün halledilmesi gereken konular hallediliyor. 

Biz Müslümanların kutladığı önemsediği günler bellidir. Bu günlerin dışındaki günler çokta önemli değildir bizim için. 

Bizim için özel ve güzel olan en önemli gecelerden biri mevlit kandilinin olduğu gecedir. Bunun dışında dört gece daha vardır ki dünyada daha bir eşleri ve kutsal bir gece yoktur.

Ve yılda iki sefer kutlanan bayramlar, hem maddi hem de manevi değeri çok olan günler bizim için çok değerlidir.

Özel günler değil güzel günlerde beraber olabilmek, bu gün ve gecelerin hakkını verebilmek, hak ve hakikat üzere yaşayıp bu şekilde emanetini teslim edebilmek duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA