ÖLÜMÜ İSTEMEYİN

“ Allah’ın emri yerine gelecektir; artık onun bir an önce gelmesini isteyip durmayın. Allah, onların ortak koştukları her şeyden uzaktır ve yücedir.” Nahlsuresi 1. Ayet.

“ Hiç biriniz ölmeyi istemesin. Ölüm kendiliğinden gelmeden önce öleyim diye dua etmesin. İnsan ölünce hiçbir iyilik yapamaz. Mü’minin hayattakalması iyiliklerini çoğaltır.” MÜSLİM

Ölümü istemeyen insan var mı diye düşünmeden edemiyorum. Hayatında birkaç defa bunu düşünmeyen veya uygulamak için çaba sarf etmeyen acaba aramızda kaç kişi var.

Peki, bu işe zorlayan ve insanları bu işe iten faktörler nelerdir. İnsanları çıkmaza sokan bu durumlar hayatımızdan çıkarılabilir mi?

Aslında dünyada imtihanda olduğumuzu ve bunu kazanmak için uğraşmamız gerektiğini unutuyoruz.

Ölümü istemek, bu hayattan kopmak, bir kurtuluş mu, yoksa deve kuşu gibi başımızı toprağa gömmek mi?

Ölümü istemek hayattan vazgeçmek mi, yoksa vazgeçilmiş bir hayatı sonlandırmak mı?

İnsan düşününce sonuç olarak hepsi aynı olduğunu anlıyorsunuz.

Peki, yapmamız gereken nedir? İşte bu çok zor bir soru bence. Zor mu yoksa biz insanlar mı zorlaştırıyoruz. Kafalarımız çok karışık.

Tek çözüm bence her şeyi Allah’a havale edip biz insanların Yaratana karşı görevini yapmak. Gerisi teferruat. Her hâlükârda zaten bu hayat son bulacak. Önemli olan canımızı teslim ederken imanımızı korumaktır.

İntihar girişiminde bulunan veya bir an önce ölmeyi isteyenleri bu duruma iten sebepleri ortadan kaldırabilmek, her hâlükârda Yaratanına sığınabilmek,olumsuz olaylar ve işler karşısında “Allah bana yeter.“ ayetini hatırlayabilmek ve emanetini sahibine imanlı bir şekilde teslim edebilmek duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA