FETÖ’nün illegal dinlemeyle borsa vurgunu !





Her kesimden 432 kişinin usulsüz bir şekilde kayda alınmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yapılan ikinci dalga operasyonla ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. İstihbaratçı polislerin, İstanbul Borsası’nda çalışanları da izledikleri ve elde edilen bulgular ışığında da borsada işlem yaptıkları belirtildi. Polislerin ayrıca büyükşehirlerdeki imar komisyonunda görev yapan kişileri de kayıt altına aldıkları ve bu yolla haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı.






Siyasiler, üst düzey bürokratlar, asker ve emniyetin kritik isimleri ile medya ve iş dünyasından 432 kişinin usulsüz bir şekilde dinlenmesine ilişkin ikinci dalga operasyon için düğmeye basıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında polis, 2007-2009 yılları arasında yapılan usulsüz dinlemelerde imzası bulunan 45 şüphelinin yakalanması için Ankara merkezli 20 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Belirlenen adreslere sabahın erken saatlerinde giden polis, şu ana kadar 30 şüpheliyi yakaladı. Gözaltına alınan isimlerin arasında eski İzmir Emniyet Müdürü Sami Uslu ile Aksaray Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Karatekin’in de bulunduğu öğrenilirken, eski Muş Emnniyet Müdürü Muharrem Durmaz ve Ankara İstihbarat Şube Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney’in de aralarında yer aldığı 15 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.

KONUŞMALAR ÖRGÜT UYDURULUP USULSÜZ OLARAK KAYDA ALINDI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişleri, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği dinleme kararlarına ilişkin yaptığı incelemede hukuka aykırılık tespit etti. Bunun üzerine 29 Aralık 2014′te savcılığa suç duyurusunda bulundu. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında da AK Parti, CHP, MHP, BBP, DYP’li isimler ile emniyet, TSK, EPDK, BDDK, yüksek yargı mensupları ve gazetecilerin de bulunduğu 432 ismin terör, İBDA-C, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi iddialarla usulsüz biçimde kayda alındığı belirlendi.

USULSÜZ YAPILAN DİNLEMELERDE 120 İSTİHBARATÇININ İMZASI TESPİT EDİLDİ

2007-2009 yıllarını kapsayan bu usulsüz dinlemelerde ayrıca 87′si Emniyet İstihbarat Dairesi’nde, 41′i de Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde olmak üzere 120 istihbaratçının imzasının olduğu anlaşıldı. Yürütelen soruşturma kapsamında 25 Aralık’ta operasyon için düğmeye basılmış, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 46 şüpheliden 10′u tutuklanmıştı. Ayrıca firari 22 şüpheli hakkında, “Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, silahlı terör örgütü yönetme ve örgüte üye olmak” suçlamalarıyla yakalama kararı çıkarılmıştı.

DÜĞMEYE BASILDI, GÖZALTINA ALINANLAR ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Soruşturmaya bakan savcılık, ikinci dalga için dün düğmeye bastı. Ankara merkezli 20 ilde gerçekleşen eş zamanlı operasyonda, paralel yapıya bağlı eski istihbaratçıların bulunduğu 45 şüpheliden, 30′u gözaltına alındı. Gözaltıların 11′inin Ankara’da gerçekleştiğini öğrenilirken, diğer illerde alınan şüphelilerin ise Ankara’ya gönderildiği belirtildi. Emniyet müdürü, amir, başkomiser, komiser gibi çeşitli rütbelerden polislerin bulunduğu şüphelilerden bazılarının hala aktif görevde olduğu öğrenilirken, önemli bir kısmının ise görevden el çektirildiği veya emekliye sevk edildiği belirtildi.

İZMİR ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ DE OPERASYONDA GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınanların arasında eski İzmir Emniyet Müdürü Sami Uslu, Aksaray Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Karatekin ile Ahmet K., Ahmet Ç., Adil B., Ceyhan B., Levent E., Hasan U., Nurullah A. gibi isimlerin olduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan eski Muş Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz ile Ankara Emniyeti İstihbarat Şubesinden sorumlu eski Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney’in de aralarında bulunduğu 15 zanlının hala yakalanamadığı kaydedildi. Şüphelilerin yaptıkları usulsüz dinlemelerle İstanbul Borsası’nda çalışanları da izledikleri belirlendi. Şüphelilerin usulsüz dinlemeden elde ettikleri bulgular ışığında işlem yaptıkları ve hisse senedi aldıkları kaydediliyor. Ele geçirilen bilgilerin başkalarına da satılarak borsada manipülasyon yapılıp yapılmadığının da araştırılacağı belirtildi.

BÜYÜKŞEHİRLERDEKİ İMAR KOMİSYONLARI DA KAYDA ALINDI

Soruşturma kapsamında ayrıca İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerdeki imar komisyonların kayda alındığı anlaşıldı. Komisyonlarda görevli olanları sahte isimlerle IMEI numarası üzerinden kayda alan paralelci polislerin, komisyona gelmesi planlanan arsaların bilgisine böylece ulaştığı ve usulsüz işlemlere imza attıkları anlaşıldı.

KİŞİLERİN ÖZEL HAYATLARIYLA İLGİLİ BİLGİLERİ ŞANTAJ AMAÇLI KULLANDILAR

Öte yandan, polislerin bu kişilerin özel hayatlarıyla ilgili ulaştıkları bilgileri şantaj malzemesi olarak kullandığı, arsa aldıkları yerlerin imarı için komisyon tarafından gündeme alınmasının sağlandığı da kaydediliyor.

(YENİ ŞAFAK)