Yeni Şafak Saadet Partilileri kızdırdı

Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesinin  bugün manşetten verdiği bir haber Milli Görüş'çüleri fena kızdırdı. Önceki gün Saadet Partisi İstanbul Esenler ilçe başkanlığınca düzenlenen ve basın mensuplarınında da davet edildiği kahvaltı toplantısında, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Tuğrul Yalçınkaya, "Belediyecilik Yönetim Anlayışını"  dile getiren bir konuşma yaptı. Konuşmasında 9 madde sıralayan Yalçınkaya, Belediye Başkanlarına yemin ettirileceğini belirterek,  "Belediye başkanı, başkan yardımcıları ve meclis üyelerimize; görev yaptıkları sürece Esenlerin ve Esenler halkının menfaatini gözeteceğine, ahlak ve dürüstlük ilkelerinden ayrılmayacağına, milletten aldığı yetkiyi, şahsi menfaat ve çıkarı için kullanmayacağına dair yemin ettirerek göreve başlatacağız" ifadeleri ile konuyu gündeme taşıyan ilk kişi oldu.

Yeni Şafak gazetesinin bugünkü manşetinde "Belediye Başkanları da yemin etsin" başlığı ile çıkması dikkat çekti. Mehmet Şakir Saraç imzalı haberde, vatandaşlardan görüş alındığı  belirtilerek Saadet Parti'si Belediye Başkan Adayı Tuğrul Yalçınkaya'nın projesi manşettten vatandaş görüşü olarak şöyle sunuldu,  "31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve milletvekilleri gibi belediye başkanlarının da göreve yeminle başlaması yönünde kamuoyunda beklenti oluştu. Vatandaşlar, sandıktan çıkan yetki ile kamu hizmeti sorumluluğunu üstüne alan ve milyonlarca liralık bütçeleri yöneten başkanların göreve yemin ederek başlamasının isabetli olacağı görüşünde birleşti" ifadeleri kullanıldı.

Yeni Şafak gazetesi haberi vatandaşlardan görüş adı altında yemin metninden de bahsederek haberi sür manşetten şöyle verdi; Sokağa çıkarak görüştüğümüz vatandaşlara yeminin içeriğinin nasıl olması gerektiğini de sorduk. Aldığımız cevaplar doğrultusunda yaptığımız çalışmada işte şu metinler ortaya çıktı:

1) Şehrimdeki tüm hemşehrilerimin hukukunu ayrım yapmadan koruyacağıma, hiçbir farklılık gözetmedeun herkese hizmet götüreceğime, şahsıma emanet edilen kaynakları yerinde, doğru, verimli ve isabetli kullanacağıma, şehrimin daha yaşanabilir hale gelmesi için, dezavantajlı kesimleri de gözeterek, estetiği, işlevselliği öne çıkararak, tüm çalışma arkadaşlarımla azami gayret sarf edeceğime, iş ve eylemlerimde hiç kimseye ayrıcalık tanımayacağıma, Anayasa ve yasalardan asla sapmayacağıma, şehrin Emini olarak sorumluluğumu bihakkın yerine getireceğime, hemşehrilerim ve tarih önünde namusum, şerefim ve Kur’an-ı Kerim üzerine yemin ederim.

2) Şehrimin ve hemşehrilerimin emanetini koruyacağıma, Anayasa ve yasalara riayet edeceğime, şehrimin ilerlemesi, güzelleşmesi ve kalkınması için azami çaba sarf edeceğime, kamu kaynaklarını namusum ve şerefim olarak göreceğime, hiçbir ayrım yapmayacağıma ve ayrımcılığa müsaade etmeyeceğime, ihmal, israf, irtikap, nüfuz kullanma, rüşvet ve benzeri suçlara göz yummayacağıma, şehrin emini olacağıma kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim üzerine yemin ederim."  diyerek kamuoyuna aktardı.

Haberde Saadet Partili Tuğrul Yalçınkaya'dan bahsedilmeden haberin özel haber olarak Yeni Şafak'ın manşetten vermesi, Saadetlileri kızdırdı ve sosyal medyada yapılan bu etik olmayan davranışa tepkiler yağdı.

İşte o manşet;

Kaynak; Odatv