İktidara yakınlığıyla bilinen medyadaki köşe yazarlarının tek gündemi var: CHP, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.

Hükümete yakın yazarlar, yıl içerisinde yazılarının büyük bölümünde sadece bu üç başlığı köşelerine taşıdı. Ancak 2020 yılı boyunca, Türkiye’de ve dünyada binlerce gelişme yaşandı.

Koronavirüs tüm dünyanın değişmez gündemi oldu. Siyasi atışmalar, virüs nedeniyle geçen yıllara göre daha az konuşuldu. Tüm bunlara rağmen, ekonomiden siyasete, kültür sanattan bilime, spordan magazine yüzlerce başlıkta olağanüstü gelişmeler yaşandı. Bunun yanında yakın coğrafyamızda savaşlar da devam etti.

Dünyada ve Türkiye’de bunlar yaşanırken, yandaş kalemlerin en önemli gündem başlıklarını, CHP, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu oluşturdu.

Hükümete yakın gazetelerin kimi köşe yazarlarının yazılarını tek tek inceledik. 2020 yılı içerisinde kaç yazı yazmışlar ve bunların ne kadarında CHP, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’ndan söz etmişler diye baktık. Ortaya çıkan sonuç şaşkınlık verici oldu.

Sabah gazetesinden başlayalım…

YAZILARINDA NEREDEYSE CHP-KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU’NDAN BAŞKA BİR ŞEY YAZMADI

Sabah’ın başyazarı Mehmet Barlas, 2020 yılında 324 yazı kaleme aldı. Barlas bu yazılarından 61’inde CHP’den 14’ünde Kemal Kılıçdaroğlu’ndan 4’ünde ise Ekrem İmamoğlu’ndan söz etti. Mehmet Barlas yazılarının yaklaşık üçte birini CHP-Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na ayırdı.

Sabah yazarı Mahmut Övür ise 2020 yılında 224 yazı kaleme aldı.

Övür, 71 yazısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan söz etti. 18 yazısında ise Ekrem İmamoğlu’nu köşesine taşıdı, 148 yazıda da CHP’de olanları yazdı. Yani Mahmut Övür, 2020 yılının sonuna gelinen şu günlerde, neredeyse, CHP, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’ndan başka bir şeyden söz etmedi yazılarında…

Yine Sabah yazarı Melih Altınok 2020 yılında 230 yazı kaleme aldı. Bu yazılardan 24’ünde Kemal Kılıçdaroğlu’nu köşesine taşıdı. 64 yazısında CHP’den söz etti. 6 yazısında ise Ekrem İmamoğlu’nu kaleme aldı. Yani yazılarının neredeyse yarısının konusu, söz ettiğimiz üç başlıktı.

KILIÇDAROĞLU İLE YATTI İMAMOĞLU İLE KALKTI

Işıkçılar cemaatinin yayın organı Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık da, 2020 yılında 121 köşe yazısı kaleme aldı. Bu yazılarının 64’ünde CHP’den söz eden Süleyman Özışık, 41 yazısında Kemal Kılıçdaroğlu’ndan28 yazısında ise Ekrem İmamoğlu’ndan bahsetti.

Süleyman Özışık, 2020 yılındaki yazılarının neredeyse tamamına yakınını CHP, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na ayırdı.

Türkiye gazetesinin diğer yazarı Fuat Uğur da 2020 yılında 191 yazı kaleme aldı. Uğur bu yazılarından 65’inde CHP’den söz ederken, 34’ünde Kemal Kılıçdaroğlu, 26’sında ise Ekrem İmamoğlu’nu köşesine taşıdı. Fuat Uğur da 2020 yılında, CHP-Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’ndan başka konu bulamayanlar arasında yer aldı.

Türkiye gazetesinin bir diğer yazarı Cem Küçük’ün, 2020 yılında 224 yazısı yayımlandı. Bu yazılarından 27’sinde CHP’den söz eden Cem Küçük, 8 yazısında Ekrem İmamoğlu’nu, 7 yazısında ise Kemal Kılıçdaroğlu köşesine taşıdı.

YANDAŞ KALEMLERİN TEK GÜNDEMİ VAR

Akşam gazetesinin yazarı Kurtuluş Tayiz 2020 yılında 146 köşe yazısı kaleme aldı. Tayiz yazılarının 95’inde CHP’den, 49’unda Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, 16’sında da Ekrem İmamoğlu’ndan söz etti. Yani, Tayiz de 2020 yılını CHP-Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ile geçirdi.

Akşam’ın diğer bir yazarı Turgay Güler de 2020 yılında 131 yazısının 79’unu CHP’ye ayırdı. Yazılarının 31’inde Kemal Kılıçdaroğlu’nu yazan Turgay Güler iki yazısına da İmamoğlu’nu konu etti.

Takvim gazetesinin yazarı Zafer Şahin de bu yılki 63 yazısının 15’inde CHP’yi, 7’sinde Kılıçdaroğlu’nu 2 yazısında da İmamoğlu’nu kaleme aldı. Şahin yazılarının yarısını bu üç başlığa ayırmış oldu.

Star yazarı Ersoy Dede 2020 yılında 97 yazı kaleme aldı. Ersoy Dede 31 yazısında CHP’den söz ederken, 14 yazısında Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, 11 yazısında da Ekrem İmamoğlu’ndan bahsetti. Dede de, 2020 yılında Türkiye ve dünyada yüzlerce gelişme yaşanırken, koronavirüsle dünya alt üst olurken, yazılarının yarısında sözüne ettiğimiz başlıkları ele aldı.

Yeni Akit gazetesinin yazarı Hacı Yakışıklı da 2020 yılında 48 yazı kaleme aldı. Bu yazıların 13’ünde Ekrem İmamoğlu’nu yazan Yakışıklı, 12 yazısında CHP’yi 8 yazısında da Kemal Kılıçdaroğlu’nu köşesine taşıdı.

YANDAŞ YAZARLARIN ÇARESİZLİĞİ

Odatv'nin haberine göre, Hükümete yakın kalemlerin yazılarının neredeyse tamamını CHP-Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nu eleştirmeye ayırması, “başka konu mu yok” sorularına neden olabilir. Tabi ki başka birçok konu başlığı var, ama yazacak irade yok.

George Orwell gazetecilik mesleği için ne diyor;

“Gazetecilik birilerinin yazılmasını istemediği şeyleri yazmaktır. Geri kalan her şey halkla ilişkilerdir!”

İŞTE YANDAŞ KALEMLERİN 1 YILLIK "PERFORMANS" GRAFİĞİ:

Fotoğraf açıklaması yok.