Trump-Netanyahu döneminin mirası İbrahim Anlaşmaları ile birlikte  İsrail’le normalleşen Müslüman ülkeler Mısır (1979),  Ürdün (1994), Umman (2018), Sudan (2020), Birleşik Arap Emirlikleri (2020), Bahreyn (2020), Fas (2020)’tan oluşuyor. AKP hükümetinin 9 Mart 2022’de Yitzak Herzog’u Türkiye’de ağırlayıp Mehmetçiğin eline işgalci İsrail’in paçavrasını tutuşturmasından sonra Türkiye-İsrail normalleşmesinin bir sonraki adımı için Erdoğan- Bennett görüşmesi planlanıyor.

BU RAMAZANDA  MESCİD-İ AKSA’YI İSRAİLLİ ASKERLERİN POSTALLARI KİRLETTİ!

İşgalci İsrail’in Pesah Bayramı’nın Ramazan ayına denk gelmesiyle radikal Siyonistler Mescid-i Aksa’nın içinde kurban kesmek için kampanya başlattı. Filistin Direnişi’nin karşı duruşuyla bu hedeflerine ulaşamayan Siyonistler, Mescid-i Aksa’ya baskınlar düzenleyip mescid içerisindeki cemaate şiddet uyguladı. Nisan ayında çıkan çatışmalarda birçok işgalci öldürülürken çok sayıda Filistinli de şehit edildi. Herzog ziyareti sonrası Tel Aviv’de şehadet eylemlerinde Siyonist işgalcileri öldüren direnişçiler için Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği terörist eylemde bulunanlar diyerek kınamada bulundu. Cenin’de, Kudüs’te Müslümanları şehit eden işgalci İsrail rejimi için ise terörist diyen ne bir resmi kurum ne de bir yandaş medya ortalıkta yoktu.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI DAVETLİSİ 7 İSRAİLLİ GAZETECİ İSTANBUL-ANKARA-EDİRNE’DE AĞIRLANDI!

Siyonist İsrail’in zulmünü artırdığı direnişin taviz vermeden mücadele ettiği Nisan ayında Türkiye-İsrail normalleşmesini Herzog ziyareti sonrası ilerletecek skandal bir adım atıldı. 11-13 Nisan tarihlerinde Türkiye'nin İletişim Başkanlığı tarafından davet edilen 7 İsrailli gazeteci Edirne, İstanbul ve Ankara’da ağırlandı. Edirne’de Edirne Büyük Sinagogu, Selimiye Camii ve şehri gezen Siyonist gazeteciler, İstanbul’da Neve Şalom Sinagogu, Türk Musevileri Müzesi, Sultanahmet Meydan'ını gezdiler. Siyonist gazeteciler Türkiye ziyaretleri sırasında birçok yetkiliyle de bir araya geldi. Bu ziyaretler arasında TRT, Anadolu Ajansı (AA), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi bulunuyor. T24’den Karel Valansi’ye göre bu ziyaretlerin en öne çıkanı “olumlu bir havada geçen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Enerji Bakanı Yardımcısı Alparslan Bayraktar ile olan buluşma” oldu.

MAYIS'TA MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU İSRAİL YOLCUSU

Filistin’deki işgalle direnişin mücadelesi sürerken Siyonist basının Türkiye’ye davet edilmesi normalleşmenin devam ettiğini gösteriyor. Normalleşme yolundaki AKP hükümetiyle işgalci İsrail’in basın mensuplarını bir araya getirmesi Filistin’deki işgal karşıtı mücadelenin yeni bir intifadaya dönüşmemesi ve Normalleşme sürecini aksatmaması için basının aktif kullanılmasına dönük bir çaba olarak görülüyor. Yandaş basın ve işgalci basın Ramazan ayında Filistin’de Siyonistlerin sürdürdüğü baskıyı, zulmü, şiddeti ve işgali görmezden gelerek, önemsizleştirerek, küçülterek diğer yandan direnişin haklı, kutsal, onurlu mücadelesini kötüleyerek normalleşme sürecini ilerletmeyi planlıyor. Bu minvalde Mayıs ayında Mevlüt Çavuşoğlu’nun İsrail ziyareti akabinde Erdoğan-Bennett görüşmesi planlanıyor. Filistin direnişinden gelen açıklamalar ve eylemler Nisan-Mayıs’ın sürprizlere gebe olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Milli Gazete