Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, “Tartışma Programlarının Değişmeyen Yüzleri Ve Rekortmen İsimler” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Faruk Bildirici, NTV, CNN Türk, Habertürk, Haber Global, A Haber, Halk TV, Tele 1, KRT ekranlarındaki tartışma programlarını inceledi.

İşte Faruk Bildirici’nin yazısı…

Haber televizyonlarındaki tartışma programlarında hep aynı yüzleri görünce dayanamadım. NTV, CNN Türk, Habertürk, Haber Global, A Haber, Halk TV, Tele 1, KRT ekranlarındaki tartışma programlarını dört hafta boyunca izledim. Doğrusu hep birlikte konuşulan, bağırılan, kimi zaman hakarete varan sözler sarfedilen programların hepsini birden izleyebilmek hayli zor oldu benim için. Sinirlerim bozulmadan izlemeyi noktalayabildiğim için şükrediyorum.

Tartışma programlarının analizine “Ekran yıldızları”ndan başlayalım. 11 Ocak- 7 Şubat tarihleri arasında NTV, CNN Türk, Habertürk, Haber Global, A Haber televizyonlarında dört hafta boyunca en çok tartışma programına çıkma sayısında birinciliği Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin ve eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner aldı. Üçü de bu dört haftalık süre içerisinde tam 10 akşam tartışma programına katıldılar. “Merkez medya” olarak tanımlayabileceğimiz, siyasi iktidara yakın ve AKP ile iyi ilişkiler içinde olmaya dikkat eden bu beş televizyon kanalındaki tartışma programlarına en çok katılanlar listesi, katıldıkları programların yayımlandığı televizyon kanallarıyla birlikte şöyle sıralandı:

“Melik Yiğitel        CNNTürk 5 + A Haber 5         = 10

Zafer Şahin         CNN Türk 5 + Global 3 + A Haber 2 = 10

Mehmet Metiner     CNN Türk 6 + A Haber 4          =10

Şaban Sevinç        CNN Türk 9                     =9

Hakan Bayrakçı      CNN Türk 8 + Global 1           = 9

Prof. Dr. İlyas Topsakal Habertürk 5  + A Haber 4         =9

Prof. Dr. Burhanettin Duran NTV 4 + A Haber 4            =8

Mete Yarar           CNN Türk 8                   = 8

Metin Özkan          CNN Türk 4 + A Haber 4         = 8

Doç.Dr.H.Basri Yalçın  CNN Türk 5 + A Haber 2         = 7

Ali Haydar Fırat        CNN Türk 7                   = 7

NTV, CNN Türk, Habertürk, Haber Global, A Haber’deki tartışma programlarına en çok katılanlar arasında Emin Pazarcı (A Haber 5 kez), Nedim Şener (CNN Türk 5 kez), Prof.Dr. Yaşar Hacısalihoğlu (CNN Türk 2- Habertürk 3 = 5 kez), Mustafa Kartoğlu (NTV 1+ Habertürk 3= 4 kez), Hulki Cevizoğlu (CNN Türk 4 kez), Uluç Özülker (CNN Türk 4 kez, Prof.Dr. Mesut Hakkı Caşın (CNN Türk 4 kez), Hadi Özışık (CNN Türk 1+ Habertürk 3 = 4 kez) ve Doğu Perinçek gibi isimler de (CNN Türk 1+Habertürk 3 = 4 kez) yer aldı. 

ELEŞTİREL KANALLAR EKLENİNCE BİRİNCİ GÜRKAN HACIR

Aslında Halk TV, Tele 1 ve KRT gibi eleştirel kanallardaki programlara katılan isimler NTV, CNN Türk, Habertürk, Haber Global, A Haber ekranlarında görünmüyor. Ama Gürkan Hacır, Necdet Saraç, İsmail Saymaz, Elfin Tataroğlu, Fikret Bila, Barış Yarkadaş, Ömer Lütfü Avşar, Deniz Zeyrek, Prof. Dr. Barış Doster, iktidara muhalif veya eleştirel yaklaşan isimlere konulan gizli ambargoyu delebilen ender isimlerden. Bu isimler zaman zaman NTV, CNN Türk, Habertürk, Haber Global’de programlara davet edilebiliyorlar.

Halk TV, Tele 1 ve KRT’deki tartışma programlarını da eklersek, 11 Ocak- 7 Şubat tarihleri arasında sekiz haber kanalında en çok ekrana çıkma birinciliğini gazeteci Gürkan Hacır’a vermek gerekiyor. İsmail Saymaz, Barış Yarkadaş ve Elfin Tataroğlu ile birlikte KRT’de program yapan Gürkan Hacır, izlediğim dört hafta içerisinde tam 11 akşam ekranlardaydı.

Ağırlıklı olarak Halk Tv, Tele 1 ve KRT’de de tartışma programlarına katılan ama NTV, CNN Türk, Habertürk ve Haber Global ekranlarında da en çok görülen isimler de şöyle:

Gürkan Hacır   Habertürk 6 +Global 1 +KRT 4         = 11 kez

Necdet Saraç    CNN Türk 4 + Global 2 +Halk TV 2- TELE 1= 9 kez

İsmail Saymaz      Habertürk 3 + KRT 4             = 7 kez

Elfin Tataroğlu      Habertürk 2 + KRT 5             = 7 kez

Fikret Bila          Habertürk 1 + Halk TV 2 + TELE1 4 = 7 kez

Barış Yarkadaş      Global 1+ KRT 4                = 5 kez

Ömer Lütfü Avşar   CNN Türk 3 + Halk TV 1 +TELE 1  = 5 kez

Deniz Zeyrek       Habertürk 3 +TELE 1              = 4 kez

Prof. Dr. Barış Doster NTV 2 + Habertürk 1+ TELE 1      = 4 kez

Bu listede yer almamakla birlikte gazeteci Mustafa Balbay da tartışma programlarına en çok katılanlardan biri. İzlediğim dört hafta boyunca Balbay, dört kez sunucu, dört kez de konuk olarak toplam sekiz kez Tele 1 ekranlarında göründü.

ABDÜLKADİR SELVİ’NİN EKRAN PERFORMANSI BİLE SINIRLI

Kuşkusuz, izlediğim dört hafta boyunca ekranlarda en çok görünen isim listesi ile değişik tarihlerdeki programlara en çok katılanlar arasında bazı farklılıklar olabilir. Ama çok büyük fark olacağını sanmıyorum.

Zira haber televizyonlarında siyasi iktidarın dayatmasıyla “ekrana çıkarılmayacaklar” listeleri oluştu. Ekran yasaklıları listesi giderek genişlemekle kalmadı; bu listeye sürekli yeni isimler ekleniyor. Hatta AKP iktidarına yakın bazı isimler de yasaklamadan nasibini alıyor.

Bu nedenle kısa süre öncesine kadar ekranlarda hemen her akşam görünen bazı isimler aniden programlarda görünmez oluyor. Örneğin yakın geçmişte tartışma programlarının vazgeçilmezlerinden olan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi artık CNN Türk’teki tartışma programlarına bile nadiren katılıyor. İzlediğim dört haftalık zaman dilimi içerisinde Abdülkadir Selvi sadece bir kez CNN Türk’teki Ahmet Hakan’ın “Tarafsız Bölge” programına davet edildi.

Tartışma programlarına konuk olabilmenin temel kriteri siyasi iktidara yakınlık ve iktidar nezdindeki dönemsel itibar olunca programlara katılabilecekler listesi yıllar içerisinde hızla değişiyor; birçok isim hızla eleniyor.

Önceki yıllarda CNN Türk, NTV ve Habertürk ekranlarında sık görülen Kadri Gürsel, Murat Yetkin, Fikret Bila, Akif Beki, Abdüllatif Şener, Prof. Dr. Fuat Keyman ve Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu gibi gazeteci, politikacı ve akademisyenler artık sadece Halk TV, KRT ve Tele 1’de kendilerine yer bulabiliyorlar.

BEŞ YIL ÖNCEKİ KONUKLAR EKRANLARDA YOK

Gazeteci ve akademisyen Dr. Can Ertuna, beş yıl önce “Türkiye’de televizyonlarda kanaat üretimi: Haber kanallarındaki tartışma programları ve kanaat teknisyenleri” başlıklı bilimsel bir makale hazırlamıştı. Ertuna’nın makalesi bana televizyonlardaki tartışma programlarındaki konuk listelerindeki değişimi somut olarak ortaya koyma fırsatı verdi.

Ertuna, yazısını hazırlarken, NTV, CNN Türk ve Habertürk’te hafta içi akşam saatlerinde 24 Ekim 2016 – 4 Kasım 2016 ta­rihleri arasında yayımlanan tartışma programlarını izlemişti.

Bereket Ertuna, o araştırmayı yaparken aldığı notları saklamış; izlediği süre içerisinde üç TV kanalındaki tartışma programlarına çıkan 77 kişilik isim listesini kendisinden aldım. 77 kişilik bu listeyi NTV, CNN Türk, Habertürk, Haber Global ve A Haber televizyonlarında benim izlediğim dört hafta boyunca yayımlanan programlara katılan 200 kişilik listeyle karşılaştırdım.

Aslında hem izlediğim kanalların sayısı daha fazla, hem de süre de daha fazla. İki hafta yerine dört hafta, üç TV kanalı yerine beş TV kanalı. Ertuna’nın “kanaat teknisyeni” olarak nitelendirdiği gazeteci, politikacı, akademisyen, araştırmacı ve güvenlik uzmanı isimlerin büyük bölümünün bugün de ekranlarda olması beklenir.

Sonuç öyle olmadı; Can Ertuna’nın 2016 yılında izlediği süre içerisinde çıkardığı 77 kişilik listeden sadece 20’sinin adını izlediğim dönemde beş kanalda ekrana çıkan 200 kişilik listede bulabildim. Beş yıl öncesinde ekranlarda olan ve halen de ekranlarda varolabilen bu 20 isim şunlar:

 “İbrahim Uslu, İhsan Aktaş, Faruk Acar, Mustafa Kartoğlu, Nuh Albayrak, Abdülkadir Selvi, Nihal Bengisu Karaca, Oral Çalışlar, Kenan Alpay, Nagehan Alçı, Rahim Er, Gürkan Hacır, Elfin Tataroğlu, Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Prof. Dr. Mehmet Şahin, Mehmet Metiner, Mehmet Sarı, Ersan Şen, Mete Yarar, Eray Güçlüer.”

Beş yıl önce NTV, CNN Türk ve Habertürk’te programlara konuk olarak katılanlardan 57’si artık NTV, CNN Türk, Habertürk, Haber Global ve A Haber ekranlarında görünemiyor. Bu televizyon kanallarının “yasaklıları” arasında yer alan Mehmet Tezkan, Murat Yetkin, Güven Gürkan Öztan, Orhan Bursalı, Can Ataklı, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof.Dr. Murat Somer, Nihat Ali Özcan, Celal Ülgen ve Ahmet Zeki Üçok gibi isimler artık televizyonlarda yoklar ya da sadece Halk TV, Tele 1 ve KRT gibi iktidara eleştirel yaklaşan televizyon kanallarındaki programlarda görüş ve değerlendirmelerini açıklayabiliyorlar.

Gerçekten büyük bir değişim bu. Televizyon kanallarında akşam saatlerinde yayımlanan tartışma programlarının katılımcı listelerinin beş yıl içerisinde bu kadar farklılaşması, siyasi iktidarın haber kanalları üzerindeki kontrolünün ne denli arttığını kanıtlıyor.

Bu durum Can Ertuna’nın 2016’daki araştırmasında bu televizyon programlarıyla ilgili olarak yaptığı “bağımsız bir habercilik faaliyetinin uzantısı olmadığı” değerlendirmesinin ne kadar yerinde olduğunu da gösteriyor:

 “..ağırlıklı olarak mevcut hegemonya doğrultusunda, söylemlerin yeniden üretilerek toplumsal bir rıza üre­timi aracı olarak işledikleri anlaşılmaktadır. Kuruluşundan itibaren özel kanalların, bağlı bulundukları sermaye gruplarının çıkarları doğrultusunda ana akım medyanın tipik rıza imalâtı aygıtları olarak işlev üstlendiği ortadadır. Buralarda göreli olarak çok sesli bir yayıncılık anlayışının var olması, Türkiye’de gazetecilik alanı üzerinde­ki en etkili olan siyaset alanındaki gücün konsolidasyonuyla ters orantılıdır.”

Konuk listesinin giderek daralmasının, hatta artık onunla da kalmayıp programa katılacakların listelerinin “Saray çevresinden” belirlenmesinin en önemli sonucu da sözünü ettiğim haber kanallarındaki tartışma programlarının çok sesliliğini tümüyle kaybetmesi oldu.

MUHALEFET EKRANLARDA YOK

Elbette her haber kanalının kendine göre bir konuk politikası var ama konukların belirleyici niteliklerinin uzmanlık alanları olmadığı kesin. 

AKP’nin yayın organı durumundaki A Haber, AKP’li politikacılar ile AKP yanlısı gazeteci ve akademisyenler dışındaki isimlere tamamen kapalı. Haktan Uysal’ın haftanın beş günü yayınlanan “Memleket Meselesi” programında çoğunlukla Melik Yiğitel, Emin Pazarcı, Metin Özkan, Mahmut Övür, Prof. Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. İlyas Topsakal gibi isimler görünüyor. Haftada bir yayımlanan “Canan Barlas ile gündem” programında da Canan ve Cemil Barlas dışında Sevil Nuriyeva, Bülent Erandaç, Kurtuluş Tayiz neredeyse sürekli yer alıyor. Programa Çiğdem Karaaslan, Bekir Bozdağ ve Cevdet Yılmaz gibi AKP’li politikacılar da davet ediliyor.

CNN Türk’teki tartışma programlarının formatı genellikle iktidar yanlısı iki konuk ve karşılarına da AKP’li olmayan ya da eleştirel yaklaşan iki ismi oturtmak şeklinde. CHP’nin halen devam eden boykotu nedeniyle doğan eksiklik, Ali Haydar Fırat, Şaban Sevinç, Necdet Saraç, Hulki Cevizoğlu, Ömer Lütfü Avşar gibi isimlerle giderilmeye ve bir denge oluşturulmaya çalışılıyor. Ama bu kişilerin muhalefeti temsil yetenekleri sorunlu. Kaldı ki, CHP dışındaki muhalefet partileri yöneticileri de bu kanaldaki programlarda nadiren görünebiliyor. 

İktidarla ilişkisi sorunlu olan iş insanı Turgay Ciner’in sahibi olduğu Habertürk ve Azerbaycanlı iş insanı Elnur Abdullayev’in kurduğu Haber Global’deki tartışma programları, konuk seçimleriyle iktidar kontrolündeki CNN Türk ve A Haber’den farklı bir görünüm sergiliyor.

Siyasi iktidara eleştirel yaklaşan bazı gazeteci ve akademisyenler, hatta muhalefet partilerinden Oğuz Kaan Salıcı, Mustafa Kamalak, Cemal Enginyurt, Uğur Poyraz, Berhan Şimşek, Gürsel Tekin, Bülent Tezcan, Ümit Dikbayır gibi politikacılar Habertürk ve Haber Global’deki programlara katılabiliyorlar. Gürkan Hacır, İsmail Saymaz, Elfin Tataroğlu, Fikret Bila, Deniz Zeyrek gibi isimler Habertürk ekranlarında, Necdet Saraç ve Barış Yarkadaş gibi isimler de Haber Global ekranlarında görünebiliyor. Habertürk ve Haber Global’de konuk çeşitliliği de diğerlerinden fazla.

Faruk BİLDİRİCİ / 17 Şubat 2021

HABER KANALLARINDA TARTIŞMA PROGRAMLARI VE KATILANLAR

(11 Ocak – 7 Şubat 2021)

NTV

11 Ocak / Seda Öğretir (Yakın Plan) Prof. Dr. Barış Doster, Ali Saydam, Mustafa Kartoğlu

12 Ocak / Ahmet Arpat (Siyasi İşler) Prof. Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. Ahmet Kasım Han

13 Ocak / Ahmet Yeşiltepe (Yakın Plan) Serdar Kuzuloğlu

14 Ocak / Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ile hayatın senin elinde

15 Ocak / Mete Çubukçu ile pasaport

16 Ocak / Rıdvan Dilmen (Yüzde yüz futbol)

17 Ocak / Rıdvan Dilmen (Yüzde yüz futbol)

18 Ocak / Rıdvan Dilmen (Yüzde yüz futbol)

19 Ocak / Ahmet Arpat (Siyasi işler) Prof.Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, Okan Müderrisoğlu

20 Ocak / Deniz Kilislioğlu, Ahmet Yeşiltepe (Yakın Plan) Hakan Akbaş, Doç. Dr. Murat Arslan, Kılıç Buğra Kanat.

21 Ocak / Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ile hayatın senin elinde

22 Ocak / Mete Çubukçu ile Pasaport

23 Ocak / Rıdvan Dilmen (Yüzde Yüz futbol)

24 Ocak / Rıdvan Dilmen (Yüzde yüz futbol)

25 Ocak / Rıdvan Dilmen (Yüzde yüz futbol)

26 Ocak / Ahmet Arpat (Siyasi işler) Prof. Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, Okan Müderrisoğlu

27 Ocak / Sedat Öğretir (Yakın Plan) Nuh Albayrak, Oral Çalışlar

28 Ocak / Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ile hayatın senin elinde

29 Ocak / Mete Çubukçu ile Pasaport

30 Ocak / Rıdvan Dilmen (Yüzde yüz futbol)

31 Ocak / Rıdvan Dilmen (Yüzde yüz futbol)

1 Şubat / Burak Özcan (Yakın plan) Merve Şebnem Oruç, Kürşad Zorlu, Prof. Dr. Barış Doster,

2 Şubat / Ahmet Arpat (Siyasi işler) Prof. Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, Okan Müderrisoğlu

3 Şubat / Rıdvan Dilmen (Yüzde yüz futbol)

4 Şubat / Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ile hayatın senin elinde

5 Şubat / Mete Çubukçu ile Pasaport / Seda Öğretir /Özel röportaj: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

6 Şubat / Rıdvan Dilmen (Yüzde yüz futbol)

7 Şubat / Rıdvan Dilmen (Yüzde yüz futbol)

CNN Türk

11 Ocak / Ahmet Hakan (Tarafsız Bölge) Ali Haydar Fırat, Zafer Şahin, Hakan Bayrakçı, Hulki Cevizoğlu, Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu

12 Ocak / Ahmet Hakan (Tarafsız Bölge) Nedim Şener, Şaban Sevinç, Necdet Saraç, Mete Yarar, Ekrem Kızıltaş

13 Ocak / Başak Şengül (Akıl Çemberi) Hulki Cevizoğlu, Hakan Bayrakçı, Melik Yiğitel, Ruşen Gültekin, Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın

14 Ocak / Hande Fırat (Gece Görüşü) A. Haydar Fırat, Zafer Şahin, Ömer Lütfi Avşar, Serkan Toper

15 Ocak / Başak Şengül (Akıl Çemberi) Prof. Dr. M. Hakkı Caşın, Uluç Özülker, Mete Yarar, Nedim Şener

16 Ocak / Semiha Şahin (CNN Türk Masası) Mehmet Metiner, Metin Özkan, Hakan Bayrakçı, Şaban Sevinç

17 Ocak / Göksu Öngören Özgür (Ne oluyor?) Hakan Çelik / Ziya Selçuk

18 Ocak / Ahmet Hakan / Tarafsız Bölge Ümit Özdağ, Şaban Sevinç, Zafer Şahin, Hakan Bayrakçı/ Tel bağlantısı: Selçuk Özdağ

19 Ocak / Başak Şengül- (Akıl Çemberi) Ruşen Gültekin, Melik Yiğitel, Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, Hulki Cevizoğlu

20 Ocak / Ahmet Hakan (Tarafsız Bölge) Mete Yarar, Necdet Saraç, Doğu Perinçek, Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Murat Çelik

21 Ocak / Hande Fırat (Gece Görüşü) Ali Haydar Fırat, Zafer Şahin, Hakan Bayrakçı, Ömer Lütfü Avşar, Melik Yiğitel

22 Ocak / Başak Şengül (Akıl Çemberi) Nedim Şener, Erdoğan Karakuş, Mete Yarar, Prof. Dr. M. Hakkı Caşın

23 Ocak / Semiha Şahin (CNN Türk Masası) Mehmet Metiner, Şaban Sevinç, Hakan Bayrakçı, Metin Özkan, Canan Sezenler.

24 Ocak / Göksu Öngören Özgür (Ne oluyor?) Abdullah Çiftçi, Uluç Özülker, Erdoğan Karakuş, İ. Hakkı Pekin, Serkan Oral

25 Ocak / Ahmet Hakan (Tarafsız Bölge) Ümit Kocasakal, Bülent Yücetürk, Ali Haydar Fırat, Turgay Güler, Hadi Özışık

26 Ocak / Başak Şengül (Akıl çemberi) Ruşen Gültekin, Şaban Sevinç, Prof. Dr. Gülümser Heper, Mehmet Metiner, Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın

27 Ocak / Ahmet Hakan (Tarafsız Bölge) Mete Yarar, Hasan Öztürk, Necdet Saraç, Murat Gezici, Hilmi Taşdemir

28 Ocak / Hande Fırat (Gece Görüşü) Şaban Sevinç, Melik Yiğitel, Zafer Şahin, Hakan Bayrakçı, Fehmi Çalmuk

29 Ocak / Başak Şengül (Akıl Çemberi) Nedim Şener, Mete Yarar, Prof. Dr. M. Hakkı Caşın, Uluç Özülker, Ali Haydar Fırat,

30 Ocak /Semiha Şahin (CNNTürk Masası) Hakan Bayrakçı, Mehmet Metiner, Metin Özkan, Şaban Sevinç.

31 Ocak / Göksu Öngören Özgür (Ne oluyor?) Hakan Çelik, Mehmet Uçum

1 Şubat / Ahmet Hakan (Tarafsız Bölge) Ali Haydar Fırat, Latif Şimşek, Ekrem Kızıltaş, Ümit Kocasakal, Bülent Yücetürk

2 Şubat / Başak Şengül (Akıl Çemberi) Şaban Sevinç, Melik Yiğitel, Hulki Cevizoğlu, Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın

3 Şubat / Ahmet Hakan (Tarafsız Bölge) Mete Yarar, Abdülkadir Selvi, Mustafa İlker Yücel, Bedri Baykam, Necdet Saraç

4 Şubat / Hande Fırat (Gece Görüşü) Ali Haydar Fırat, Mehmet Metiner, Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, Ömer Lütfü Avşar

5 Şubat / Başak Şengül (Akıl Çemberi) Nedim Şener, İ. Hakkı Pekin, Uluç Özülker, Mete Yarar, Prof. Dr. M. Hakkı Caşın

6 Şubat / Semiha Şahin (CNN TÜRK Masası) Murat Gezici, Mehmet Metiner, Metin Özkan, Şaban Sevinç,

7 Şubat / Göksu Öngören Özgür (Ne oluyor?) Erdoğan Karakuş, Abdullah Çiftçi, İ. Hakkı Pekin, Doç. Dr. Enes Bayraklı

Habertürk

11 Ocak / Fatih Altaylı (Teke Tek) Ümit Özdağ, Gürsel Tekin, Prof. Dr. Mehmet Şahin, Prof. Dr. İlyas Topsakal

12 Ocak / Fatih Altaylı (Teke Tek) Serdar Kuzuloğlu, Murat Volkan Dülger /Gülfem Saydan Sanver, Faruk Acar

13 Ocak / Veyis Ateş (Gündem) İsmail Saymaz, Mustafa Kartoğlu, Hasan Öztürk, Deniz Zeyrek

14 Ocak / M. Akif Ersoy (Nedir ne değildir?) Cem Küçük, Ümit Dikbayır, Sinan Oğan, Prof. Dr. Mehmet Şahin, Bülent Tezcan

15 Ocak / Hülya Kökenek (Enine Boyuna) Doğu Perinçek, Berhan Şimşek, Nagehan Alçı, Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu

16 Ocak / Eren Eğilmez (Gerçek fikri ne?) Gürkan Hacır, Bülent Turan, Nagehan Alçı, Oğuz Kaan Salıcı

17 Ocak / Fatih Altaylı (Teke Tek Bilim) Prof. Dr. Özgür Önel, Prof. Dr. Yankı Yazgan

18 Ocak / Fatih Altaylı (Teke Tek) Uğur Poyraz, Gürsel Tekin, Gürkan Zengin, Prof. Dr. İlyas Topsakal

19 Ocak / Fatih Altaylı (Teke Tek) Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Prof. Dr. İftihar Köksal, Prof.Dr. Recep Öztürk

20 Ocak / Veyis Ateş (Gündem) Deniz Zeyrek, Prof.Dr. Barış Doster, Gürkan Hacır, Eray Güçlüer, Prof.Dr. İlyas Topsakal

21 Ocak / M. Akif Ersoy (Nedir ne değildir?) Gülay Yedekçi, Sinan Oğan, Cem Küçük, Bülent Akarcalı, Ahat Andican, Nagehan Alçı

22 Ocak / Hülya Kökenek (Enine Boyuna) Nihal Bengisu Karaca, Hadi Özışık, Ümit Dikbayır, Berhan Şimşek, Mustafa İlker Yücel, Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu

23 Ocak / Eren Eğilmez (Gerçek fikri ne?) Doğu Perinçek, Gürkan Hacır, Nagehan Alçı / Temel Karamollaoğlu, Cem Küçük,

24 Ocak / Fatih Altaylı (Teke Tek Bilim) Prof. Dr. Çağrı Büke, Prof. Dr. Hasan Önal

25 Ocak / Fatih Altaylı (Teke Tek) Ümit Özdağ, Bülent Tezcan, Prof. Dr. İlyas Topsakal, Gürkan Zengin

26 Ocak / Fatih Altaylı (Teke Tek) Mustafa Kartoğlu- Faruk Acar- Gülfem Saydan Sanver

27 Ocak / Veyis Ateş (Gündem) Elfin Tataroğlu, Cem Küçük, İhsan Aktaş, Gürkan Hacır, Hadi Özışık, Özcan Yeniçeri

28 Ocak / M. Akif Ersoy (Nedir ne değildir?) Prof. Dr. Prof. Dr. Mehmet Şahin, Sinan Oğan, Cem Küçük, Yavuz Ağıralioğlu, Bülent Tezcan

29 Ocak / Hülya Hökenek (Enine boyuna) Nagehan Alçı, İsmail Saymaz, Doğu Perinçek, Ümit Dikbayır, Nihal Bengisu Karaca, Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Hilal Kaplan

30 Ocak / Eren eğilmez (Gerçek fikri ne?) Gültekin Uysal, Nagehan Alçı, Gürkan Hacır / Fatih Erbakan

31 Ocak / Fatih Altaylı (Teke Tek Bilim) Prof.Dr. Şevket Pamuk

Kübra Par (Açık ve net) Cem Gürdeniz

1 Şubat / Fatih Altaylı (Teke tek) Prof. Dr. Naci Görür, Gülfem Saydan Sanver, Faruk Acar

2 Şubat / Fatih Altaylı (Teke tek) Kaya Demirer, Firuz Dağlıkaya, Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Ali Ekber Yıldırım, 

3 Şubat / Veyis Ateş (Gündem) Elfin Tataroğlu, Deniz Zeyrek, Hadi Özışık

4 Şubat / M.Akif Ersoy (Nedir ne diğildir?) Bülent Tezcan, Fikret Bila, Prof. Dr. İlyas Topsakal. Mustafa Kartoğlu

5 Şubat / Hülya Hökenek (Enine boyuna) Yavuz Ağıralioğlu, Gürkan Hacır, Mustafa Şen, Cem Küçük

6 Şubat / Eren Eğilmez (Gerçek fikri ne?) Önder Aksakal, Nagehan Alçı, İsmail Saymaz

7 Şubat /Fatih Altaylı (Teke Tek Bilim) Prof. Dr. Kayıhan Pala, Prof. Dr. M. Sait Gönen, Prof. Dr. Necmettin Ünal

Haber Global

11 Ocak / Senem Tolunay Ilgaz (Neden) Hilmi Taşdemir, Bülent Yücetürk, Mustafa Kamalak, Hasan Öztürk, Uğur Poyraz

12 Ocak / Candaş Tolga Işık (Az önce konuştum) Prof.Dr. Selçuk Şirin

13 Ocak / Saynur Tezel (Kayıt altında) Kenan Alpay, Ümit Dikbayır, Cem Kaya, Zeynel Emre

14 Ocak / Jülide Ateş- Demet Akbağ

15 Ocak / Senem Tolunay Ilgaz (Neden?) Zafer Şahin, Necdet Saraç, Mehmet Sarı, Prof.Dr. Ersan Şen

16 Ocak / Serdar Akdoğar (Başka gündem) Dr. Agah Aydın, Yüce Zerey, Doç. Dr. Elif Mutlu, Prof.Dr. Sinan Canan

17 Ocak / Erhan Ertürk (Müzakere) Serkan Toper, İhsan Aktaş, Can Kakışım, Can Selçuki

18 Ocak / Senem Toluay Ilgaz (Neden?) Ahat Andican, Resul Tosun, Turan Aydoğan, Fatih Atalay

19 Ocak / Candaş Tolga Işık (Az önce konuştum) Saffet Sancaklı

20 Ocak / Saynur Tezel (Kayıt altında) Sinan Oğan, Prof.Dr. Mehmet Akif Okur, Serdar Cebe, Dr. Özgür Tör

21 Ocak / Senem Toluay Ilgaz (Neden?) Özlem Gürses, Ali Ercoşkun, Cem Kaya, Burhanettin Bulut

22 Ocak / Saynur Tezel- (Kayıt altında) Barış Yarkadaş, Bahadır Erdem, Zafer Şahin, Mehmet Sarı

23 Ocak / Serdar Akdoğar (Başka gündem) Özgür Bolat, M. Zihni Sungur, Belma Tuğrul

24 Ocak / Erhan Ertürk (Müzakere) Derya Yanık, Ersan Şen

25 Ocak / Senem Tolay Ilgaz (Neden?) Orhan Uğuroğlu, Hilmi Taşdemir, Gamze Pamuk Ateşli, Kenan Alpay

26 Ocak / Candaş Tolga Işık (Az önce konuştum) Cüneyt Özdemir

27 Ocak / Saynur Tezel (Kayıt altında) Zafer Şahin, Cemal Enginyurt, Bülent Yücetürk, Mehmet Sarı

28 Ocak / Sinem Toluay Ilgaz (Neden) Serkan Toper, Necdet Saraç, Resul Tosun, Bahadır Erdem

29 Ocak / Saynur Tezel (Kayıt altında) Aytuğ Atıcı, Hakan Bayrakçı, Ali Ercoşkun, İhsan Aktaş, Gürkan Hacır

30 Ocak / Senem Toluay Ilgaz (Özel röportaj) Cemil Çiçek / Canan Duman, Serdar Akdoğar, Akan Abdula, Banu Koç Çakan

31 Ocak / Erhan Ertürk (Müzakere) Hilmi Taşdemir, Can Kakışım, İbrahim Uslu

1 Şubat / Senem Toluay Ilgaz (Neden) Rahim Er, Mustafa Şen, Çetin Soysal, Sinan Oğan

2 Şubat / Candaş Tolga Işık (Az önce konuştum) Süleyman Soylu

3 Şubat / Saynur Tezel (Kayıt altında) Resul Tosun, Cem Kaya, Şenol Sunat, Haşim Teoman Sancar

4 Şubat / Saynur Tezel (Kayıt altında) Burhanettin Bulut, İsmail Tatlıoğlu, Aydın İşkur, Mehmet Sarı

5 Şubat / Senem Toluay Ilgaz (Neden) Resul Tosun, Adem Yıldırım, Turan Aydoğan, Ahat Andican

6 Şubat / Serdar Akdoğar (Başka Gündem)

7 Şubat / Erhan Ertürk (Müzakere) Çetin Soysal, Hacı Yakışıklı

A Haber:

11 Ocak / Haktan Uysal (Memleket Meselesi) Mehmet Metiner, Melik Yiğitel, Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, Emin Pazarcı

12 Ocak / Haktan Uysal (Memleket Meselesi) Hikmet Genç, Mahmut Övür, Metin Özkan, Erkan Akçay

13 Ocak / Haktan Uysal (Memleket Meselesi) Emin Pazarcı, Zafer Şahin, Savcı Sayan, Önder Aksakal, Dr. Murat Dağıtmaç

14 Ocak / Haktan Uysal (Memleket meselesi) Haktan Uysal- Prof. Dr. Burhanettin Duran- Prof.Dr. İlyas Topsakal

15 Ocak / Haktan Uysal (Memleket Meselesi /Toplumsal hafıza)

16 Ocak / Belgesel kuşağı

17 Ocak / Canan Barlas ile gündem- Cemil Barlas, Yaşar Yıldırım, Çiğdem Karaaslan, Sevil Nuriyeva

18 Ocak / Haktan Uysal (Memleket Meselesi) Mahmut Övür, Emin Pazarcı, Melik Yiğitel, Mehmet Metiner

19 Ocak / Haktan Uysal (Memleket Meselesi) M. Emin Akbaşaoğlu, Metin Özkan, Doç.Dr. Hüseyin Alptekin, Hikmet Genç

20 Ocak / Haktan Uysal (Memleket Meselesi) Prof. Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. Selami Kuran, Prof.Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Gürsel Tokmakoğlu, Bülent Yavuz

21 Ocak / Haktan Uysal (Memleket Meselesi) Bülent Yavuz, Doç.Dr. Ece Baban, Abdullah Ağar, İzzet Ulvi Yönter, Prof. Dr. İlyas Topsakal, Murat Dağıtmaç

22 Ocak / Haktan Uysal (Memleket Meselesi /Toplumsal hafıza)

23 Ocak / Belgesel kuşağı

24 Ocak / Canan Barlas ile gündem, Cemil Barlas, Ferhat Ünlü, Cevdet Yılmaz, Nazif Karaman, Mevlüt Karakaya, Sevil Nuriyeva, Nurşin Ateşoğlu Güney, Kurtuluş Tayiz

25 Ocak / Haktan Uysal (Memleket Meselesi) Mehmet Metiner, Metin Özkan, Melik Yiğitel, Mahmut Övür

26 Ocak / Haktan Uysal- (Memleket meselesi) Zafer Şahin, Yaşar Yıldırım, Hikmet Genç, Özden Zeynep Oktay

27 Ocak / Haktan Uysal (Memleket Meselesi)

28 Ocak / Haktan Uysal (Memleket meselesi) Prof. Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. İlyas Topsakal, Mahmut Övür, Dr. Fatma Aksal, Gürsel Tokmakoğlu, Bülent Yavuz, Prof. Dr. Necmi İlhan

29 Ocak / Haktan Uysal (Memleket Meselesi /Toplumsal hafıza)

30 Ocak / Belgesel kuşağı

31 Ocak / Canan Barlas ile gündem Cemil Barlas, Hilal Kaplan, Kurtuluş Tayiz, Sevil Nuriyeva, Sermet Atay, Prof. Dr. İlyas Topsakal, Emin Pazarcı, Bülent Erendaç, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta

1 Şubat / Haktan Uysal (Memleket meselesi) Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, Okan Müderrisoğlu, Melik Yiğitel, Mehmet Metiner

2 Şubat / Haktan Uysal (Memleket meselesi) Mahmut Övür, Metin Özkan, Yaşar Yıldırım, Hikmet Genç

3 Şubat / Haktan Uysal (Memleket meselesi) Coşkun Başbuğ, Doç. Dr. Nebi Miş, Abdullah Ağar, Gürsel Tokmakoğlu, Doç. Dr. Fahri Erdenel, Emin Pazarcı, Melik Yiğitel, Prof. Dr. Mustafa Çalış.

4 Şubat / Haktan Uysal (Memleket Meselesi) Prof. Dr. Burhanettin Duran, Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin, Bülent Yavuz, Prof.Dr.Levent Eraslan, Faruk Erdem, Prof.Dr.Selami Kuran, Doç.Dr.Selami Alptekin, Mahmut Övür, Ömer Aydın, Gürsel Tokmakoğlu

5 Şubat / Haktan Uysal (Memleket Meselesi /Toplumsal hafıza)

6 Şubat / Belgesel kuşağı

7 Şubat / Canan Barlas ile gündem, Cemil Barlas, Selami Altınok, Bekir Bozdağ, Bülent Erandaç, Abdurrahman Şimşek, Sevil Nuriyeva

HALK TV

11 Ocak /Murat Sabuncu, Levent Gültekin (Yorum)

Şirin Payzın, Kadri Gürsel, Emin Çapa (Sözüm var) Hanefi Avcı, Metin Gürcan

12 Ocak /Can Coşkun, Feyza Altun, Timur Soykan, Murat Ağırel, Ozan Gündoğdu (Kayda Geçsin)

13 Ocak / Şirin Payzın, Kadri Gürsel, Emin Çapa (Sözüm var) Özgür Özel 

14 Ocak / Gökmen Karadağ (Açıkça) Ruşen Gültekin, Atilla Sertel, Tuba Torun, Aytunç Erkin, Yalçın Karatepe, Türker Ertürk

15 Ocak / Özlem Gürses (20. Saat) Erkan Baş

16 Ocak / Fatih Ertürk (Türkiye nereye?) Yalçın Karatepe, Abdüllatif Şener

17 Ocak / Gökmen Karadağ (Açıkça) Emine Gülizar Emecan, Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Aykut Küçükkaya, Necdet Saraç, Salim Şen

18 Ocak / Murat Sabuncu, Levent Gültekin (Yorum)

Şirin Payzın, Kadri Gürsel, Emin Çapa (Sözüm Var) Metin Gürcan, Celal Çelik

19 Ocak / Can Coşkun, Feyza Altun, Timur Soykan, Murat Ağırel, Ozan Gündoğdu (Kayda Geçsin), Saygı Öztürk, Vedat Bulut, Selçuk Özdağ

20 Ocak / Şirin Payzın, Kadri Gürsel, Emin Çapa (Sözüml Var) Ömer Taşpınar

21 Ocak / Gökmen Karadağ (Açıkça) Gürsel Tekin, Aytunç Erkin, Ayhan Sefer Üstün, Seren Selvin Korkmaz, Ruşen Gültekin

22 Ocak / Özlem Gürses (20. Saat) Sinan Ülgen, Abbas Güçlü

23 Ocak / Fatih Ertürk (Türkiye Nereye?) Mustafa Yeneroğlu, Fikret Bila

24 Ocak / Gökmen Karadağ (Açıkça) Prof. Dr. Kayıhan Pala, Gülay Yedekçi- Salim Şen- Ertan Aksoy- Burak Cop

25 Ocak / Murat Sabuncu, Levent Gültekin (Yorum)

Şirin Payzın, Kadri Gürsel, Emin Çapa (Sözüm Var) Canan Kaftancıoğlu, Mahsuni Karaman, Turgut Kazan

26 Ocak / Can Coşkun, Feyza Altun, Timur Soykan, Murat Ağırel, Ozan Gündoğdu (Kayda Geçsin) Erol ütercimler, Yavuz Ağıralioğlu, Ali Çarkoğlu, Ali Öztunç, Selçuk Özdağ

27 Ocak / Şirin Payzın, Kadri Gürsel, Emin Çapa (Sözüm Var) M. Ali Kulat, Kemal Özkiraz

28 Ocak / Gökmen Karadağ (Açıkça) Aytunç Erkin, Tuba Torun, Barış Terkoğlu, Mehmet Tezkan, Veli Ağbaba

29 Ocak / Özlem Gürses (20.Saat) Ekrem İmamoğlu

30 Ocak / Fatih Ertürk Türkiye nereye?) Abdüllatif Şener, Deniz Yavuzyılmaz, Yalçın Karatepe, Nur Batur

31 Ocak / Gökmen Karadağ (Açıkça) Prof. Dr. Gaye Usluer, Prof. Dr. Fuat Keyman, Gülizar Emecan, Uğur Poyraz, Bahattin Yücel, Prof. Dr. Yenal Zafer, İbrahim Kahveci,

1 Şubat / Murat Sabuncu, Levent Gültekin (Yorum)

Şirin Payzın, Kadri Gürsel, Emin Çapa (Sözüm Var) Edgar Şar, Selçuk Özdağ, Barış Terkoğlu

2 Şubat / Can Coşkun, Feyza Altun, Timur Soykan, Murat Ağırel, Ozan Gündoğdu (Kayda Geçsin) Hanefi Avcı, Atilla Sertel, Kerim Rota

3 Şubat / Şirin Payzın, Kadri Gürsel, Emin Çapa (Sözüm Var) Murat Yetkin

4 Şubat / Murat Sabuncu- Levent Gültekin (Yorum)

Gökmen Karadağ (Açıkça) Necdet Saraç, Kemal Özkiraz, Ersin Kalaycıoğlu, Aytunç Erkin, Uğur Poyraz

5 Şubat / Meltem Cumbul, Melda Onur, Nesrin Nas, Tuba Torun (Sıra Bizde) Prof. Dr. Üstün Ergüder, Prof. Dr. Ergun Özbudun, Alpay Telek

6 Şubat / Fatih Ertürk (Türkiye nereye?) Abdüllatif Şener, Yalçın Karatepe, Ömer Lütfü Avşar, Nur Batur, Gaye Usluer, Fikret Bila, Yaşar Aydın

7 Şubat / Gökmen Karadağ (Açıkça) Prof. Dr. Murat Somer, Prof. Dr. Binnaz Toprak, Ahmet Yavuz, Gürsel Tekin, Salim Şen, Ayşen Şahin

KRT

11 Ocak / Akif Beki, Yavuz Oğhan, İnan Demirel (Sen ne dersin?)

12 Ocak / Akif Beki, Yavuz Oğhan, İnan Demirel (Sen ne dersin?)

Gürkan Hacır, İsmail Saymaz, Barış Yarkadaş, Elfin Tataroğlu (Şimdiki zaman)

13 Ocak / Saygı Öztürk (Sisler Bulvarı) Mustafa Kamalak, Tacidar Seyhan

14 Ocak / Çiğdem Akdemir (Söz Meclisi) Abdüllatif Şener, Mehmet Tezkan, Mehmet Ocaktan, M. Ali Kulat

15 Ocak / Zeynep Gürcanlı, Prof. Dr. İlhan Uzgel (Bakış Açısı) Tugay Uluçevik, Prof. Dr. Evren Balta

16 Ocak / Zeynep Gürcanlı, Yıldız Yazıcıoğlu, Nergis Demirkaya (Stüdyo Ankara) Meral Akşener

17 Ocak / Osman Güdü (Kent ve Yaşam) Ömer Fethi Gürer, Murat Kapıkıran

18 Ocak / Akif Beki, Yavuz Oğhan, İnan Demirel (Sen ne dersin?)

19 Ocak / Gürkan Hacır, İsmail Saymaz, Barış Yarkadaş, Elfin Tataroğlu (Şimdiki zaman) Uğur Dündar, Gaye Usluer, Selim Temurci, Orhan Uğuroğlu

20 Ocak / Saygı Öztürk (Sisler Bulvarı) Ayhan Sefer Üstün, Aykut Kalaycı

21 Ocak / Çiğdem Akdemir (Söz Meclisi) Alper Taş, Nazif Okumuş, Mehmet Ali Kulat, Eren Erdem

22 Ocak / Zeynep Gürcanlı, Prof. Dr. İlhan Uzgel (Bakış Açısı) Ceyda Karan, Prof. Dr. Hasan Köni

23 Ocak / Zeynep Gürcanlı, Yıldız Yazıcıoğlu, Nergis Demirkaya (Stüdyo Ankara) Selim Temurci

24 Ocak / Zeynep Gürcanlı, Prof. Dr. İlhan Uzgel (Bakış Açısı) Ceyda Karan, Prof. Dr. Hasan Köni

25 Ocak / Akif Beki, Yavuz Oğhan, İnan Demirel (Sen ne dersin?)

26 Ocak / Gürkan Hacır, İsmail Saymaz, Barış Yarkadaş, Elfin Tataroğlu (Şimdiki zaman)

27 Ocak / Saygı Öztürk (Sisler Bulvarı) Muhittin Kaya

İbrahim Kahveci, Bora Ergin (Paradoks) Ali Bahçuvan

28 Ocak / Çiğdem Akdemir (Söz Meclisi) Cem Toker, ibrahim Uslu, Mehmet Ocaktan, Gökhan Günaydın, Aykut Erdoğdu, Elfin Tataroğlu

29 Ocak / Zeynep Gürcanlı, Prof. Dr. İlhan Uzgel (Bakış Açısı) Hakan Güneş, Aydın Sezgin

30 Ocak / Murat İde, Çiğdem Akdemir (Burası çok önemli)

Zeynep Gürcanlı, Yıldız Yazıcıoğlu, Nergis Demirkaya (Stüdyo Ankara) Bülent Tezcan,

31 Ocak / Osman Güdü (Kent ve Yaşam), Ahmet Özel, Dursun Berk, Sefa Üldaş,

Serdar Akinan (Ne Oldu?) Cenk Başlamış

1 Şubat / Akif Beki, Yavuz Oğhan, İnan Demirel (Sen ne dersin?)

2 Şubat / Gürkan Hacır, İsmail Saymaz, Barış Yarkadaş, Elfin Tataroğlu (Şimdiki zaman) Uğur Dündar, Aykut Erdoğdu, Berhan Şimşek

3 Şubat / Saygı Öztürk (Sisler Bulvarı) Sabih Kanadoğlu

İbrahim Kahveci, Bora Ergin (Paradoks)

4 Şubat / Çiğdem Akdemir (Söz Meclisi) Şeyda Taluk, Turan Aydoğan, Nazif Okumuş, Aydemir Güler

5 Şubat / Zeynep Gürcanlı, Prof. Dr. İlhan Uzgel (Bakış Açısı) Prof. Dr. Fuat Keyman, Haluk Ilıcak

6 Şubat / Yönetmen koltuğu / Mustafa Yeneroğlu

7 Şubat / Osman Güdü (Kent ve Yaşam) Ahmet Erdemli, Enver Göçek, Kemal Yazar

TELE 1

11 Ocak / Murat Taylan (Gündem özel) Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri

12 Ocak / Tuba Emlek (Mercek) Nur Batur, Mehmet Ali Güller, Turan Aydoğan, Ümit Zileli

13 Ocak / Sedef Kabaş, Can Ataklı, Mustafa Balbay, Mehmet Ocaktan (Ufuk Ötesi)

14 Ocak / Gökhan Kazbek (Türkiye’nin Gündemi) Sezai Temelli, Kemal Okuyan, Ercüment Akdeniz, Alper Taş

15 Ocak / Merdan Yanardağ (5. Boyut) Mehmet Tezkan, Fikret Bila, Eren Erdem, Gökan Zeybek, Prof.Dr. Ahmet Saltık

16 Ocak / Hakan Aksay (Dünyanın öteki yüzü) Olga Haldız- Amine Aygistova, Sinan Ülgen, Hakan Güneş

17 Ocak / Mustafa Balbay (Ankara Rüzgarı) Engin Altay

18 Ocak / Tuncay Mollaveisoğlu (Anında manşet) Ali Öztunç, Onur Öymen, Uğur Dündar, Gökan Zeybek

19 Ocak / Tuba Emlek (Mercek) Yavuz Selim Demirağ, Zeynep Gürcanlı, Ümit Zileli, Necdet Saraç

20 Ocak / Sedef Kabaş, Can Ataklı, Mustafa Balbay, Mehmet Ocaktan (Ufuk Ötesi) Vural Cengiz

21 Ocak / Gökhan Kazbek (Türkiye’nin Gündemi) Ceyda Karan, Yılmaz Polat, Prof. Dr. Gökhan Çapoğlu

22 Ocak / Merdan Yanardağ (5. Boyut) Mehmet Tezkan- Fikret Bila, Eren Erdem, Haldun Solmaztürk, Yusuf Fidan

23 Ocak / Hakan Aksay (Ne olacak?) Mehmet Y. Yılmaz, Murat Yetkin, İkbal Dürre

24 Ocak / Mustafa Balbay (Ankara Rüzgarı) Faik Öztrak, Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Barış Terkoğlu

25 Ocak / Tuncay Mollaveisoğlu (Anında manşet) Uğur Dündar, Haluk Pekşen

26 Ocak / Tuba Emlek (Mercek) Yılmaz Özdil

27 Ocak / Sedef Kabaş, Can Ataklı, Mustafa Balbay, Mehmet Ocaktan (Ufuk Ötesi) Orhan Bursalı

28 Ocak / Merdan Yanardağ (5. Boyut) Mehmet Tezkan, Fikret Bila, Eren Erdem, Prof. Dr. Aziz Konukman

29 Ocak / Gökhan Kazbek (Türkiye’nin Gündemi) İsmail Tatlıoğlu, Gökhan Çapoğlu, Fethi Açıkel, Ertan Aksoy

30 Ocak / Hakan Aksay (Ne olacak?) Zülfü Livaneli, Deniz Zeyrek, Filiz Başkan

31 Ocak / Mustafa Balbay (Ankara Rüzgarı) (Kentsel dönüşüm) Murat Karayalçın, Ahmet Akın, Ömer Lütfü Avşar, Berhan Şimşek.

1 Şubat / Tuncay Mollaveisoğlu (Anında Manşet) Hüsnü Bozkurt, Murat Bakan, Emin Şirin, Rıfat Serdaroğlu

2 Şubat / Tuba Emlek (Mercek) Merdan Yanardağ, Emre Kongar, Engin Özkoç, Ümit Zileli, Prof. Dr. Barış Doster, Mustafa Yeneroğlu, Kemal Özkiraz

3 Şubat / Sedef Kabaş, Mustafa Balbay, Mehmet Ocaktan (Ufuk Ötesi) Cem Toker, Önay Alpago, Uğur Poyraz

4 Şubat / Gökhan Kazbek Türkiye’nin Gündemi) Orhan Uğuroğlu, Gökhan Çapoğlu, Süheyl Batum, Prof. Dr. Aziz Konukman

5 Şubat / Merdan Yanardağ (5. Boyut) Mehmet Tezkan, Fikret Bila, Eren Erdem, Ersin Kalaycıoğlu

6 Şubat / Hakan Aksay (Ne olacak?) Hüda Kaya, Yüksel Taşkın, Barış Soydan, Serhat Güvenç, Figen Şakacı

7 Şubat / Mustafa Balbay (Ankara rüzgarı) ODTÜ ve Boğaziçi üniversiteleri öğrencileri