Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa etmişti. Cumhurbaşkanlığı da önceki gün Berat Albayrak’ın istifasıyla ilgili açıklama yapmıştı. Açıklamada, Albayrak'ın istifasının kabul edildiği belirtilmiş ve söz konusu göreve Lütfi Elvan atanmıştı.

Berat Albayrak’ın Instagram hesabından duyurduğu istifası AKP’ye yakın medya organlarında yer almamıştı. Türkiye’nin büyük sermayeli televizyon kanalları ve AKP'ye yakın medya organları, Albayrak’ın istifa haberini 25 saat sonra İletişim Başkanlığı'nın açıklamasının ardından vatandaşa aktarmıştı. Üstelik söz konusu medya organlarının “istifa” kelimesini kullanmayıp, “af talebi” ifadesini tercih etmeleri dikkat çekmişti.

"ÇOK YANLIŞTI"

Berat Albayrak'ın istifa açıklaması konuşulmaya devam ederken, Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas bugünkü köşesinde Albayrak istifasında medyanın tutumuna ve sansüre kızdı.

Sabah gazetesi, Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak tarafından yönetiliyor. Barlas, Albayrak'ın istifası sonrasında saatlerce bu haberi "görmeyen" gazetesine de isim vermeden göndermede bulunmuş olurken, şunları yazdı:

"Berat Albayrak beş yıl süren bakanlığında büyük hizmetler yaptı. Özellikle Enerji Bakanı olarak ileride Türkiye'yi ekonomik bağımsızlığa kavuşturacak adımlar atarak mesela Karadeniz'deki doğalgaz rezervinin bulunmasının yolunu açtı. Albayrak'ın istifası ile bu istifanın Cumhurbaşkanı tarafından kabulüne kadar geçen süre, Türk medyası için dramatik bir sınava konu oldu. Bir kısım medyanın bu süredeki kararsızlığı ve habersizliği bir çeşit otosansüre konu kılması çok yanlıştı."