Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan son toplantıda, Fatih Portakal'ın sunduğu FOX Ana Haber'e 3 kez yayın durdurma cezası verildi.

RTÜK Üst Kurulu’nda yapılan son toplantıda, Fatih Portakal’ın sunduğu FOX Ana Haber’deki ‘yayın ihlali’ iddiaları gündeme geldi. Yayın reklam gelirlerinin yüzde 3’ünün ceza bedeli olarak alınmasına ve 3 kez ana haber bülteni yayınının durdurulmasına karar verildi.

TELE1'E DE CEZA

Ayrıca RTÜK TELE 1’e, Can Ataklı’nın türbanlı öğretmenler ile ilgili söyledikleri sözler nedeniyle de 3 program durdurma cezası verdi. 

CHP’li RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, Odatv’ye yaptığı ilk değerlendirmede RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i çok sert eleştirerek, “Sayın Şahin artık olaya şöyle bakıyor; ‘Benim yerimde Erdoğan olsaydı nasıl ceza verirdi.’

Halbuki ifade özgürlüğünün önünü açması gereken kurum olan RTÜK, Saray’ın bir kurumu haline gelmiş durumda. Sayın RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de siyaseten Saray’dan aldığı iradeyi kullanarak bu cezaları veriyor” ifadelerini kullandı.

YAZARLAR HEDEF ALMIŞTI

İktidara yakınlığıyla bilinen Akşam gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, köşesinde “Bir milli güvenlik sorununa dönüşen FOX kanalının lisansı gözden geçirilmeli, hatta iptal edilmelidir...” ifadelerini kullanmıştı.

Eski polis şefi Bülent Orakoğlu da Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde sadece FOX’u değil Halk TV’yi de hedef almış ve “Bunlar devlete meydan okuyan zihniyetin amiral gemisi” satırlarını kaleme almıştı.

ERDOĞAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik" ifadeler paylaştığı iddiasıyla FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Portakal son dönemde Milli Dayanışma Kampanyası adıyla başlatılan yardım kampanyasına yaptığı eleştiriyle gündeme gelmişti.

BİR HAMLE DE BDDK YAPMIŞTI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), sunucu Fatih Portakal hakkında, sosyal medyadan bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadeler paylaştığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

BDDK Hukuk İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, sunucu Fatih Portakal'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bankacılık ve finans sistemine yönelik gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadelere yer verildiğinin görüldüğü belirtilmişti.