Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karar Gazetesi yazarları Akif Beki, Mustafa Karaalioğlu ve gazetenin Ankara temsilcisi Yusuf Ziya Cömert'i  Cumhurbaşkanlığı sarayı'nda kabul etti. Bu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karar gazetesi yazarları ile sohbet ettiği aktarıldı.

Karar gazetesi'nin haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan görüşmenin yaklaşık bir buçuk saat sürdüğü ve bu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel kalem Müdürü Dr. Hasan Doğan ile Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanı Fahrettin Altun'unda hazır bulunduüğu ifade edildi.

Geçen ay ve günlerde adı sıkça AK Parti içindeki muhalefet ile anılan Karak gazetesi ekonomik baskı altında bulunduğunu ifade ederek bir açıklama yayınlamıştıve o açıklamada şunları kamuoyuna deklare etmişlerdi.

O açıklamada,“Sadece reklamveren durumunda bulunan kamu kuruluşları değil, bütün özel sektör şirketlerinin gazetemize ilan vermesi açıkça engellenmektedir. Reklamverenler ve ilan-reklam dağıtımını yapan ajanslar Karar’a ilan verilmemesi konusunda uyarılmıştır. Bu uyarı ve tehditlerin netice almış olduğu zaten gazetenin sayfalarında kolayca görülmektedir” ifade edilmişi.

Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmenin konusununda muhtemelen gazete üzerindeki baskı ve “ambargo” konusu üzerinde durulduğu tahminleri yapıldı.