Medya dünyası bugün CNN Türk Genel Müdürü Murat Yancı'nın Demirören Medya’da yeni göreve getirilmesinin ardından Kanal D Genel Müdür Murat Saygı'nın istifa etmesiyle çalkalandı. Doğan Haber Ajansı'nı 2019 yılında Ziraat Bankası'ndan çektiği 750 milyon dolarlık kredi ile satın alan Demirören Holding'e Ziraat Bankası'nın haciz işlemi başlattığı öne sürüldüğü sıralarda gelen istifanın perde arkası ortaya çıktı.

KANAL D MÜDÜRÜ AHABER KÖKENLİ MÜDÜRDEN ÖNCE İSTİFA ETTİ

Medya kulislerine yansıyan bilgilere göre Murat Saygı, CNN Türk’ün A Haber kökenli yeni genel müdürü Murat Yancı’nın Demirören Medya Grubu TV Grup Başkanlığı görevine getirilmesinin ardından gerçekleşmedi.

Mayıs 2018’den bu yana Kanal D Genel Müdürlük görevini yürüten Saygı, Demirören Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören ile gerilim dozu yüksek görüş ayrılıkları yaşıyordu.

Kulislerde, Meltem Demirören’in, Murat Saygı ile son zamanlarda Kanal D‘deki reytinglerdeki düşüş, dış yapımlarda belli firmalar üzerinde iş yapılması, şirket içi yeniden yapılandırmalar ve dizi satışları gibi konularda görüş ayrılıklarına düştüğü bu nedenle de Murat Saygı'nın istifa ettiği konuşuluyor. 

İddialara göre önce Murat Saygı istifa ediyor, ardından da Yancı’nın ataması gerçekleşiyor.

Suların kolay kolay durulmayacağının ön görüldüğü Demirören Medya‘da yeni istifaların geleceği de dillendirilen iddialar arasında

CNN'E MÜGE ANLI'NIN SAĞ KOLU TRANSFER EDİLDİ

Öte yandan, ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programının Haber Müdürü Fatih Sadırlı, CNN Türk’e transfer oldu. MedyaRadar’ın özel haberine göre; deneyimli isim kanalda Haber Müdürlüğü görevini üstlenecek.

FATİH SADIRLI KİMDİR?

Müge Anlı’nın sağ kolu olarak tanınan Fatih Sadırlı, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu.

Star TV ve Habertürk TV'de editörlük deneyimine sahip olan Sadırlı, Forum Diplomatik gazetesinde dış politika yazıları kaleme aldı.

TRT Türk'te program koordinatörlüğü, TVNET'te Haber Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Sadırlı bir dönem Eminönü Belediyesi’nde Basın Danışmanlığı görevini de üstlenmişti.

Fatih Sadırlı, şimdi ise CNN Türk’te Haber Müdürü olarak kariyerine devam edecek.