CNN televizyonu, ‘Şi, Putin, Bolsonaro ve Erdoğan neden Biden’ı kutlamadı?’ başlıklı bir analizinde, “Bu liderler sessiz kalarak, yeni yönetimle nasıl bir ilişki bekledikleri hakkında çok şey söylemiş oldu” ifadesini kullanıldı. Analizde, “Trump görevdeyken Erdoğan’a istediğini yapması açık çek verdi. Biden’la durum çok farklı olacak” denildi.

Amerikan haber kanalı CNN, Demokrat aday Joe Biden’ı başkanlık seçimi sonrasında tebrik mesajı yayımlanayan liderlere dair bir analiz yayımladı.

Gazete Duvar’ın aktardığı, ‘Şi, Putin, Bolsonaro ve Erdoğan neden Biden’ı kutlamadı?’ başlıklı analizde, “Bu liderler [Biden’ın seçilmesine] sessiz kalarak, yeni yönetimle nasıl bir ilişki bekledikleri hakkında çok şey söylemiş oldu” değerlendirmesi yapıldı.

Seçimlerde Biden’a açık destek veren CNN, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun Biden’ı kutlamadığını hatırlattı.

‘TRUMP ERDOĞAN’A AÇIK ÇEK VERDİ, BIDEN FARKLI OLACAK’

Haberde her bir lider için ayrıntılı analizler yapılırken, Erdoğan’la ilgili şu ifadeler kullanıldı: “Trump başkan adayı olduğu dönemde, muhalif addedilen isimlere yapılan ağır baskıya rağmen, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a başarısız darbe girişimini ele alış biçimi konusunda övgüler düzmüştü. Başkan olarak da, Erdoğan’a geniş kapsamlı ve denetlemeyen yetkilerin verildiği tartışmalı anayasa referandumunu desteklemişti. Kısacası, Trump görevdeyken Erdoğan’a istediğini yapması için büyük ölçüde açık çek verildi. Erdoğan’ın henüz seçilmiş başkan olarak tanımadığı Biden’la durum çok farklı olacak.”