23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimine 3 gün kala AKP'ye yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesinin  Ankara  Temsilcisi Okan Müderrisoğlu'ndan dikkat çeken bir yazı yazdı. İmralı'da tutuklu bulunan ve 8 yıl sonra 23 Haziran seçimi öncesi avukatlarıyla birlikte ailesi ile görüşmesine izin verilen terörist başı Abdullah Öcalan'dan Müderrisoğlu, seçim için mesaj beklediğini kaydetti.

Okan Müderrisoğlu, İstanbul'da oy kullanacak Kürt kökenli seçmenlerin oy desteği için terörist başı Öcalan’ın avukatları aracılığıyla mesaj göndermesi gerektiğini yazdı.

Okan Müderrisoğlu’nun yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde:

23 Haziran İstanbul yenileme seçimlerinde oy blokları büyük ölçüde belirginleştiğinden kararsızlar ve Kürt kökenli seçmenler dengeleri etkileyebilecek güçte kabul ediliyor.

Kararsız olarak tanımlanan ve yakın markaja rağmen renk vermeyen bu grubun anlaşılabilir kaygıları var. Bu yönüyle bakıldığında kararsız vatandaşlar, siyasetin ikna kabiliyetinin sınırları içerisinde bulunuyor.

Oysa etnik kimlikle şekillenen farklı göstergelerle tercihlerini şekillendiriyor. Örneğin HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş son açıklaması ile CHP adayına destek isterken henüz İmralı’nın ne dediği bilinmiyor.

Ada’dan dönen avukatların vakit geçirmeksizin güncel değerlendirmeleri paylaşması gerekiyor. Ki duyumlarımız, seçimde en azından ‘nötr kalınması’ çağrısına denk düşüyor.