Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu hakkında konuyla alakası olmadığı halde hadsiz haber yapan Yeni Akit gazetesine, "Algı yapıyorlar. Bu gazetecilik değildir" diyerek adeta meslek dersi vermişti.

AKİT, MİLLİ GAZETE'NİN FAİZE HARAM DEMESİNİ HAZMEDEMEDİ

Tokat gibi cevaba rağmen hadsiz ithamlarını sürdüren Yeni Akit, Milli Gazete'nin  dolar kuru çakılınca faizin haram olduğunu hatırladığını iddia ederek yeni bir skandala imza attı. Yıllardır Milli Gazete'nin faiz düzeni aleyhine attığı manşetleri görmezden gelen Yeni Akit, Milli Gazete'nin  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı hazine garantili dolara endeksli TL mevduatına 'haram' demesini hazmedemedi.

FAİZCİ SİSTEME KARŞI YILLARDIR ATILAN MANŞETLERİ GÖRMEDİ

"Dolar çakılınca Milli Gazete faizin haram olduğunu hatırladı!" başlığıyla verilen ve bir o kadar da zorlama bir haber yayımlayan Yeni Akit, Milli Gazete'nin faize karşı attığı manşetleri görmezden geldi.

'Hak Geldi Batıl Zail Oldu' ayeti kerimesini düstur edinerek 12 Ocak 1973'te kurulan Milli Gazete, bugüne kadar 'faizin haram olduğunu' dile getiren sayısız manşete imza attı.

"Faizci ekonomiden hayır gelmez", "Faiz bütçeyi esir aldı",  Dünyanın faizi de bizim sırtımızda", "Faiz, lobisi kapıya dayandı" ve "Kurban ibadettir faiz haramdır bulaştırmayın" başlıkları faize karşı atılan manşetlerden sadece birkaçı.

FAİZE FAİZ DAHİ DİYEMEDİLER

"Nas var, faiz haram." dememesine rağmen Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan, 20 Aralık gecesinde açık açık vatandaşı faize davet etmişti. AK Parti'nin hiçbir yanlışına yanlış dahi diyemeyen Akit, 23 Aralık'ta "Örtülü faiz değil, Milli mutabakat" başlığıyla attığı manşet ile vatandaşı alenen faize davet etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 'haram' fetvası verilen yeni TL mevduatı sistemine 'faiz' diyemeyen Yeni Akit'e cevabı yine okurları verdi. İşte okurun Yeni Akit'e verdiği cevaplar...