Sinan Oğan'ın toplantısında arbede! Yaralı polisler var!






 MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan'ın Yozgat'taki programında gerginlik çıktı! İki grup arasında gergin dakikalar yaşandı. Arbede sırasında 2 sivil polis yaralandı














MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan 'Hayırlı Olsun Yürüyüşü' programı kapsamında Yozgat'a geldi. Salon önünde bir grup 'Hareketin lideri Devlet Bahçeli' sloganları atmaya başladı. Sinan Oğan taraftarları ise 'Bozkurt Sinan' sloganı attı. İki grup arasında gergin dakikalar yaşandı. Arbede sırasında 2 sivil polis yaralandı. Sinan Oğan olaya büyük tepki gösterdi, 'Saldırının amacı ülkücüler arasına kan davası sokarak Hayırcı Türk milliyetçilerini sandığa gitmekten vazgeçirmek. Bu oyuna gelmeyeceğiz.' dedi.

MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan bugün Yozgat Belediyesi Kültür Merkezi toplantı salonunda konuşma yapacaktı. Oğan, özel bir minibüsle konuşma yapacağı salonun önüne geldi. Oğan araçtan inmek üzereyken taraftarları 'Bozkurt Sinan' diye bağırdı.

SOPALARLA BİRBİRİNE GİRDİLER


Başka bir grup MHP'li ise 'Hareketin lideri Devlet Bahçeli' diye bağırmaya başladı. Bu sırada 'torpil’ denilen küçük çaplı ses bombaları patlamaya başladı. Gerginlik büyürken gruptakiler arasında sopaların da kullandığı, kavga çıktı. Kavgayı ayırmak isterken araya giren sivil polislerden 2’si, aldıkları yumruk darbeleri sonucu yere yığıldı. Hafif yaralanan polisler, ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Salon önünde daha önce güvenlik tedbiri alan Çevik Kuvvet’in müdahalesi sonucu kavga daha fazla büyümeden engellendi. Karşılıklı sloganların devam ettiği salon önünde polis MHP’lileri uzaklaştırmak için biber gazı sıktı. Rüzgarın ters esmesi sonucu gazdan daha çok polisler etkilendi.