Yahudi Halife Adayı!








Mehmed Şevket Eygi











Tek kimlikli Musevî vatandaşlarımızı kasd etmiyorum… Konu Kripto Gizli Yahudilerdir. Dıştan Sünnî veya Alevî Müslüman görünen, asıl kimlikleri Yahudilik olanlar… İşte bunlar çok önemli yerlere sızmışlardır. İleride bunlardan birinin Halife adayı olduğunu duyarsam hiç şaşmayacağım.



İki kimlikli Kripto Ermeniler de böyledir.


Türkiye gündeminin ilk beş önemli ve hayatî maddesinden biri bu Kripto Yahudiler ve Kripto Ermenilerdir. Bunların her biri en az bir milyondur, yekûn olarak iki milyon eder. Sayıları kırkta birdir ama ağırlıkları, tesirleri çok fazladır. Altmış milyon Sünnî’den daha güçlüdürler.



***

İnsanlık ağır ağır değil, hızlı hızlı dörtnala koşarak üçüncü dünya savaşına sürükleniyor. Gâfillerin umurunda değil, onlar ekmek bulamazsak pasta yeriz diyorlar. Bakalım yemek için nasıl ve nerede pasta bulacaklar. Kremalı beyaz pasta mı, çikolatalı esmer pasta mı?


***

Hazret, Müslüman liseli veya üniversiteli bir gence rehberlik, ağabeylik yapıyor… Gencin akaid, ilmihal, fıkıh, İslam hikmeti, edebî zengin Türkçe, mantık, genel kültür, İstanbul görgüsü, ahlak ve fazilet sahibi olması için çalışmıyor, onu yönlendirmiyor… Zavallı çocuğun kanına giriyor, onu cahil ve yetersiz bırakıyor… Vah vah!..


***

Devlete ait bir yerde ikindi çayı içtim. Gördüklerimden, manzaradan, ortamdan hiç memnun kalmadım. Kimseyi üzmek istemiyorum, yazmayacağım.


***

Aynı konuda onuncu uyarımdır: Devlete, belediyeye ait olup, özel işlerde kullanılmaması gereken otoları şahsî işi için kullanan kişiler vebal altındadır. Yaptıkları haramdır. Bir tür hırsızlıktır.


***

Namaz, sahih (doğru) bir imandan sonra İslam’ın ikinci temel şartıdır… Âqil ve baliğ, kadın erkek her Müslüman günde beş kez namaz kılmalıdır… Diyanet’in ilk vazifesi iman hizmetidir, ikinci vazifesi Müslümanları namaza davettir. Diğer özel cemaatler, tarikatlar, gruplar, hizipler de namaz için çalışmakla mükelleftir (yükümlüdür)… Namazsız izzet ve necat (kurtuluş) olmaz… Türkiye’de namaz kılan Müslümanların oranı yüzde 10’a, bilemediniz 15’e düşmüştür. Namazı yitiren ve şehvetlerine uyan bir İslam toplumu, camilerin kubbelerini altınla kaplatsa, hoparlörleri 150 desibel kulakları sağır edecek şekilde avaz avaz bağırtsa da kurtulamaz. Namaz kılalım… Namaz için doğru dürüst çalışalım… Namaz için çalışılsın… Hür ve mukim Müslüman erkekler farz namazları ehliyetli, liyakatli, icazetli, ihlaslı, taqvalı, sâlih bir imamın ardında cemaatle kılsınlar… Namaz namaznamaz…


***

Asıl ismi olan MoizKohen’i gizleyip, buram buram Oğuz Türklüğü kokan Tekin Alp takma adıyla Kemalizm ve Türkçülük kitapları yazan, bunlardan birine “Kahr olsun Şeriat!” başlıklı bir bölüm koyan Yahudi’nin elbette bildiği ve planladığı bir şey vardı… Vah onun tuzağına düşen Türklere ve Müslümanlara!..


***

Astronomik rakamlara yemek yediren süper lüks kazık bir restoranın kapısında kuyruk oluşuyor, insanlar uzun müddet bekliyormuş. Onlar beyinli midir, beyinsiz mi?


***

Müslüman bir kadının, yabancı erkeklerin içinde, sokakta, çarşıda pazarda, açıkta; cilve yapması, kıkır kıkır gülmesi, kahkaha atması, hattâ tebessüm etmesi bile iffete, hayâya, İslam görgüsüne aykırıdır.


***

Birine: Ben sana ünlü, zengin, güçlü, nüfuzlu olamazsın dememiştim, adam olamazsın demiştim… Mili Gazete