Saadet Partisi Milletvekili İslam’dan kendisine sataşan AK Partili vekile cevap






Meclis’te İçtüzük Teklifi görüşmeleri sırasında ‘kıskanma’ polemiği yaşandı. Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam’ın iktidarı eleştiren konuşması sırasında AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora “Kıskanma, çalış, senin de olur” sözleriyle İslam’a sataştı. İslam “İnanın kıskanmıyoruz. Ne yediğiniz ıstakozlarda ne içtiğiniz ejderha sularında gözümüz yok!” sözleriyle cevap verdi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın “Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi” Meclis’te görüşüldü. Görüşmeler sırasında konuşan Saadet Partisi Milletvekili Nazır Cihangir İslam, teklifin yalnız TBMM Başkanı Binali Yıldırım imzasıyla verilmesini eleştirdi.

Cihangir İslam’ın Meclis tutanaklarına yansıyan konuşması şöyle:

 



“Şimdi, on altı yıl geçti değerli arkadaşlar, bu İç Tüzük’e hemen hemen hiç el atmadınız. Tabii, sivil bir Anayasa da olmadığı için ve sizin yaptığınız son değişiklikte yine OHAL döneminde olduğu için oldukça büyük sıkıntılar var. Bu sorunun farkındayız ama on altı yıl boş durmanız bu konuda bence bir mazeretle açıklanabilecek bir şey değil. Burada şu anda 9 siyasi parti temsil ediliyor ama 5 tanesi konuşuyor. Neden? Çünkü diğerlerinin grubu yok, grubu olmayan siyasi parti milletvekili olmak bu Mecliste hemen hemen hiç konuşamamak anlamına geliyor. 9 partinin temsil edilmesi gerçekten iyi bir şey. Burada siyasi bir çoğulculuk var ama sözel bir çoğulculuk yok yani bizlerin ifade özgürlüğü açıkça kısıtlanmaktadır bu İç Tüzük nedeniyle. Bizim gibi milletvekilleri yani grubu olmayan siyasi partiye ait milletvekilleri bir defa komisyonlara üye olamıyor, değişiklik önergesi veremiyoruz, sözse istisnai durumlarda yani ya özel günlerde ya tesadüflere bağlı birtakım gelişmelerde ya da teşekkür ediyorum Sayın CHP Grubu’na onların yaptığı birtakım siyasi jestlerde…