Dünyada eşi olmayan  “Poyraz”  Milli servet “devrettim gitti

Savunma sanayimizin mihenk taşlarından Tank Palet Fabrıkasını Özelleştirme hamlesi tartışmalara neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özelleştirmeye ilişkin şunları öne sürdü; “Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil, buna inananlara üzülüyorum. Arifiye’deki mevcut personelin tasfiyesi, işinden, aşından ekmeğinden edilmesi asla söz konusu değildir. 19 Aralık’taki Cumhurbaşkanlığı kararımızın ardından belli bazı kesimler bu konuyu istismar etmeye başladı.” Özelleştirmenin olmadığını savunan Erdoğan, “devrettim gitti”dediği fabrıkada nelerin devredildiğini kaleme alan cumhuriyet yazarı Işık Kansu'nun, Reis Neyi Devretti? yazısındaki gerçekleri birlikte okuyalım;

''Reis neyi devretti?
Reis “devrettim” dedi, ikiletilmedi, devredildi. 
Yandaşa ve de uçak hediyecisi Katarlıya devredilen ne?
Bir fabrika... 
Temeli 1969’da atılmış. Devlet desteği olmadan dönemin yerel yöneticileri ve tümen komutanlarının çabaları ve Sakarya halkının desteği ile hizmete girmiş. 
Değeri 1 milyon dolar olan 2 adet motor deneme atölyesi bulunuyor. Tesiste, 1303 tank, 530 obüs modernize edilmiş. Paletler, portör tekerleri, istikamet tekerleri, cer dişlileri, kauçuk ve lastik yedek parçaları, atmaca dürbünler, şahin ve kartal teleskoplar, top/havan optik nişan alma araçları, başlıklı dürbünler, holografik nişangâh sistemleri, mercek ve prizmalar üretilmiş, dünyada eşi olmayan 71 “Poyraz” mühimmat aracı yapılmış. 
Fabrika, Almanya’da 10 milyon dolara mal olan “Fırtına” obüs silah sistemini 4.2 milyon dolara mal etmiş. 
Yerli ve milli” olan “Fırtına”nın, obüs başına yurt ekonomisine katkısı, 5.8 milyon dolar olmuş. 
İşte bu fabrikadır, Reis’in “devrettim gitti” dediği...'' gerçekleri okuyunca üzülmemek elde deyil.

''Özelleştirme İdaresi Başkanlığına göre işletme hakkı devri özelleştirme yöntemleri arasında.''

%C3%96zelle%C5%9Ftirme%20%C4%B0daresi%20Ba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1na%20g%C3%B6re%20i%C5%9Fletme%20hakk%C4%B1%20devri%20%20%C3%B6zelle%C5%9Ftirme%20y%C3%B6ntemleri%20aras%C4%B1nda.