Sakarya'da Tank Palet Fabrıkası Protestosu

Sakarya'da Tank Palet Fabrıkası'nın özelleştirilmesine karşı yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla protesto mitingi gerçekleştirildi. Düzenlenen Mitingde bir konuşma yapan Türk -İş Başkanı Ergün Atalay,  “Diyorlar ki 'Bu özelleştirme değil'. Bunun adı nedir özelleştirme değilse? Bunu anlayan biri varsa bana anlatsın” diye konuştu.

Tank Palet fabrıkası olarak bilinen  Sakarya Arifiye'deki 1. Ana Bakım Fabrıka Müdürlüğü'nün özelleştirilmesine karşı miting düzenlendi. Mitingde konuşan Ergün Atalay,  “Bu fabrikamız Milli Savunma Bakanlığı’nın emrinde kalmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin mülkü olmalıdır. Tek talebimiz budur. İsterseniz 50 bin lira maaş verin. Harb-İş işçisi Milli Savunma Bakanlığı’nın personeli ve devletimizin memuru olsun fark etmez. Telekom’la ilgili 10 yıl evvel başlayan süreci hatırlayın. İhaleyi alan firma Telekom’u kullandı, para kazandı, çekti gitti. Telekom ortada kaldı. Milli Savunma Bakanlığının 27 tane fabrikası var. Biz Altay Tankı’nın en güzelini bu fabrikalarda yapıyoruz. Yabancı sermaye, özel firma gelip yardım edebilir ancak yetki bizde olmalı, patron biz olmalıyız, Türkiye Cumhuriyeti olmalı.” dedi.

Daha önce özelleşen bir çok fabrıka kamu ve kuruluşlarındaki işçilerin durumuna değinen Atalay, “Taşeronlar kadroya geçti. 85 bin tane geçmeyen arkadaşlarımız var; enerjide var, tarımda var, PTT’de var, şekerde var, TRT’de var, Devlet Hava Meydanlarında var, varoğlu var! Devletin bütün kademeleri söz verdi, dediler ki;”Bu meseleyi halledeceğiz”, hala tık yok! Sabırla, sabırla neticeyi bekliyoruz.

Taşeronda kadroya geçenlere, Yüksek Hakem Kurulu diyor ki “sana %4 zam vereceğim.”, el insaf! Ülkede enflasyon %20,30 olmuş, %4’ün kabul edilebilecek bir tarafı var mı Allah aşkına!” değerlendirmesinde bulundu.

Sakarya'da yapılan mitinge fabrıka çalışanları aileleriyle birlikte katıldı ayrıca Kocaeli, Ankara, İzmir, Kayseri ve bir çok ilden gelen yaklaşık 15 bin kişi iştirak etti. Mitinge katılanlar ''Tank Palet özelleştirilemez', 'Sakarya uyuma fabrikana sahip çık' yazılı pankartlarla sloganlar atarak meydana giriş yapan işçiler düdük de çaldı.''

Sakarya Gar Meydanında yapılan mitinge Türk-İş Başkanı Ergün Atalay,  Harp İş Genel Başkanı Bayram Bozal, Sakarya Saadet Partisi il Başkanı Fahrettin Bay, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile milletvekilleri, İYİ Parti  Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır  ile partisi'nin değişik illerinden gelen 20 milletvekili, Emek Partisi Sakarya il Başkanı Hüseyin Atılgan ile Emek Partisi üyeleri katıldı. Mitinge iktidardan ve AK Parti ile MHP'den yetkililerin katılmaması dikkat çekti.