Davutoğlu "Çözüm" için mi dönüyor? ŞOK İDDİALAR!






Eski Başbakan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında çok konuşulacak iddialar ortaya atıldı. İşte haberin ayrıntılar ve o iddialar;











Gazeteci – Yazar Ömer Turan, sosyal medya hesabından  Ahmet Davutoğlu ile ilgili çok önemli paylaşımlarda bulundu.

İşte gazeteci – yazar Ömer Turan’ın o paylaşımları;

Son dönemde Ahmet Davutoğlu ve onu destekleyenler ne yapmak istiyor? Davutoğlu en son Diyarbakır'da AK Parti il başkanının da katıldı kapalı bir toplantı yaptı. O toplantıda bol bol kendi dönemini övdü, hata yapmadığını iddia etti, açıktan olmasa da alttan alta Erdoğan eleştirdi.

Davutoğlu'nun son toplantısını Diyarbakır'da olması da son derece ilginç. Davutoğlu toplantıdaki konuşması ve kullandığı müphem ifadelerle ben Başbakan olsaydım çözüm süreci devam ederdi ve sınır ötesi operasyonlar olmazdı imasında bulundu.

Ben de aynı görüşteyim, Sayın Davutoğlu Başbakan olarak devam etseydi, bir tane çözüm sürecinin yerine 2. Çözüm sürecini başlatırdı. Nitekim Mardin'de başlatmıştı. Ne Demirtaş ne de Diğer HDP'liler içeri atılırdı. HDP'li belediyelere kesinlikle Kayyum atanmazdı.

Bitmedi, Sayın Davutoğlu Başbakan olarak devam etseydi, bana göre ne Fırat kalkanı neden Zeytin Dalı operasyonu olurdu. Bilakis aksine PYD büyük ihtimalle Kobani-Afrin kantonlarını birleştirir, Türkmen Dağından Akdeniz'e bir koridor açardı.

Bırakın Fırat kalkanı ve zeytin dalı operasyonunu yapmayı, Sayın Davutoğlu Başbakan olarak devam etseydi, Irak Merkezi hükümeti Barzani'ye karşı bile harekete geçemez. Kerkük ve birçok yer bugün Peşmergenin kontrolünde olurdu.

Ben şahsen Sayın Davutoğlu'nun tüm bunlarla da yetinebileceğini sanmıyorum. Davutoğlu Başbakan kalsaydı, Türk milletinin ismi Mezopotamya halkları olarak, Türkiye'nin ismi de Mezopotamya ya da Anadolu olarak değişebilirdi. Böyle bir ihtimal vardı.

Nitekim, Sayın Ahmet Davutoğlu ikinci Çözüm sürecini başlattığı Mardin'de, Selam olsun Mezopotamya halklarına, Selam olsun Mezopotamya'ya diyerek isim değişikliklerinin sinyalini vermişti.

Türk kelimesi yerine icat edilen Türkiyelilik kavramı da Sayın Davutoğlu ve ekibine aittir. Yanılmıyorsam Sayın Davutoğlu başbakanlığı döneminde Türk milleti tabirini ya hiç kullanmadı ya da çok az kullandı. Oysa Alman halkı Fransız milleti gibi kavramları defalarca kullandı.

Son 5 senede, Türk milleti Türk dili Türk kültürü Türk devleti gibi kelimeleri AK Parti kullanmak neredeyse yasaktı. Bu yasa Sayın Cumhurbaşkanımız kırdı. Nitekim Sayın Davutoğlu'na yakın bir çok AK Partili Milletvekili bu konuda Sayın cumhurbaşkanımızı açıkça eleştirdi.

 

AK Parti'de Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan ve birkaç Bakanın dışında, hemen hemen hiç kimse yine Türk milleti Türk devleti tabirini kullanmıyor. Milletimiz Devletimiz demekle işi örtbas ediyorlar.

Selam olsun Mezopotamya'ya selam olsun Mezopotamya halklarına diyen Davutoğlu bu ülkede bazı kesimler sevebilir. Ama şunu iyi bilin doğusuyla batısıyla Bu ülkenin büyük bir çoğunluğu Türk milleti demekten imtina eden kişilere sıcak bakmaz. Sıcak bakanlar azınlıktır.

Davutoğlu'nu AK Parti'ye tekrar monte etmeye kalkışmak, onu öne çıkarmak, kapalı toplantılarda onu konuşturmak, AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanımıza yapılacak en büyük kötülüktür.3 seçim öncesi bunun yapılmasını maksatlı buluyorum. Davutoğlunun İsmi bile Ak Parti'ye oy kaybettirir.