Ilımlı İslamın Ayak Sesleri

Uygur Türklerine yönelik zulmü nedeniyle eleştirilen Çin hükümeti İslam'ı 'Çinlileştirmeyi' amaçlayan bir tasarıyı yasalaştırdı. Söz konusu yasa İslam dinini Sosyalizm ile uyumlu hale getirmeyi öngörüyor.

Bu yasa ile yıllardır Müslümanların gözlerinin birçok bahaneler ile aldatıldığını ve kendi düşünce tarzlarının ise artık göz göre göre yapıldığının açık şeklidir.

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül :

“Afganistan'da Taliban, Irak'ta Saddam, Libya'da Kaddafi bahaneleri ile aldatıldık.” Dedi.

İbrahim Karagül, Doğu Türkistan konusunda gelen eleştirilere şöyle yanıt verdi:

“Karagül, Çin’in Doğu Türkistan’da soykırım yaptığını söyleyerek ‘Ben Doğu Türkistan hikâyeleriyle, mücadele tarihiyle büyüdüm. Orta üçüncü sınıfta Türkistan’a dair yayınlanmış kitapların büyük bölümünü okumuşum. Bir zamanlar bu ülkenin bayrağından nefret edenle, ellerine bile almayanlar şimdi bana Doğu Türkistan satmasın! “ Dedi..

Karagül ifadelerine şu şekilde devam etti:

“Afganistan işgal edilirken Taliban dediler inandık. Irak işgal edilirken Saddam dediler inandık. Libya mahvedilirken Kaddafi dediler inandık. Hep bir bahane ürettiler, biz inandık ve ona göre pozisyon aldık. Aldatıldık.. Birileri Müslümanları hem yok edip hem silah olarak kullanabiliyorsa, bizim bir şeyler söylememiz lazım. Dava bizim davamız, mücadele bizim mücadelemiz, kimlik bizim kimliğimiz, tarih bizim tarihimiz, iddia bizim iddiamız. Coğrafyamız için bir özgürlük söylemi ve güç inşası ancak ve ancak bize göre, bizim doğrularımıza göre, bizim duruşumuza göre olacaktır. Sadece başkalarının kurşunlarını atmayın, diyorum. Sadece başkalarının savaşı için ölmeyin, diyorum. Öleceksek kendimiz için, kendi yolumuzda öleceğiz.”

Artık Müslüman olarak gözlerimizi açalım. Din kardeşi olduğumuzu hatırlayalım. Ve lütfen gereğini yapmak için elimizi taşın altına koyalım...