AK Parti’de Kaya krizi!






İktidar partisinde Ahmet Davutoğlu krizinden sonra şimdi de Binalı Yıldırım depremi yaşanıyor.














ZONGULDAK-Yönetime muhalif olduğu için MHP’den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Hollanda krizi sırasında, Başbakan Binali Yıldırım’ın, sözünü geçiremediği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yüzünden başbakanlıktan istifa ettiğini, ancak istifanın Erdoğan tarafından işleme konulmadığını ileri sürdü.


AKP içinde büyük bir kriz yaşandığını da öne süren Özdağ  “İstifası kabul edilmediği günden bu yana Yıldırım, istifa etmeyi bile beceremeyen bir Başbakan olarak protestosunu, toplantı saatlerini, Cumhurbaşkanının saatleriyle çakıştırarak mı yapıyor? Yoksa bunların hiçbirisi doğru değil mi? Bu soruların cevabını kamuoyu bekliyor” dedi.

AKP’nin Kurucu Genel başkanı olan ve Cumhurbaşkanı seçildikten sonra da parti içindeki etkinliğini sürdüren Recep Tayyip Erdoğan ile  Başbakan Binali Yıldırım arasında kriz yaşandığı iddia edildi.

Krizin, bakanlar ve genel başkan yardımcılarına Erdoğan’ın doğrudan talimat vermesi nedeniyle yaşandığı ve bu nedenle Binalı Yıldırım’ın istifa ettiği belirtildi.

İddiayı ortaya atan MHP’de yönetime muhalif olduğu için Partiden ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ gündeme getirdi.

Halk oylaması kapsamı çerçevesinde Zonguldak’ta çalışmaların sürdüren Prof. Özdağ Hollanda krizinin  merkezinde yer alan Acaba Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya’nın, Başbakan’ın aksi talimatına rağmen Hollanda’ya geçtiğini bunun üzerine Sayın Binali Yıldırım’ın da Erdoğan’a  istifasını verdiğini ancak istifanın kabul edilmediğini öne sürdü.

GMİS toplantı salonunda konuşan Özdağ Türkiye’yi dolaşarak vatandaşlara ‘hayır’ın gerekçelerini anlatmaya çalıştığını söyledi. Özdağ, "Ne yazık ki Başbakan da devletin bütün imkanlarına sahip olmasına, devletin bütün kaynaklarını kullanmasına rağmen neden ‘evet’ denilmesi gerektiğini anlatmaktan çok, Türk milliyetçilerine iftira atmaya devam ediyor. Sayın Başbakan'ın artık bu iftiralarına, bu kara çalmalarına bir son vermesi gerekiyor. Başbakan ve başında bulunduğu hükümet, netice itibariyle 12 sene boyunca bir terör ve casusluk örgütünün terör ve casusluk örgütü olduğunu anlayamamıştır. Biz bu örgütün bir terör ve casusluk örgütü olduğunu söylerken Başbakan ve arkadaşları, bu terör ve casusluk örgütünün işbirlikçisi konumundaydılar. Ve şimdi Sayın Başbakan bizi, Türk milliyetçilerini, ‘Mevcut anayasa kalsın’ diyen insanları, teröristlerle ve darbecilerle yan yana gösterme çabası içinde bulunuyor" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da Türk Konsolosluğu'na girişine izin verilmemesiyle ilgili de iddialarda bulunan Özdağ şöyle konuştu:

"Önce Sayın Başbakan şunun cevabını Türk kamuoyuna versin; Acaba Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Hollanda’ya geçmek istediği gece, Başbakan Hollanda’ya geçmesini yasakladı mı? Bakan Hanım, kendisine 'gitme' demesine rağmen Başbakan'a, 'Sizin talimatınızı dinlemiyorum' dedi mi?' Ve Başbakan’ın aksi talimatına rağmen Hollanda’ya geçti mi? Bunun üzerine Sayın Binali Yıldırım istifasını verdi mi? İstifası kabul edilmedi mi? Ve istifası kabul edilmediği günden bu yana Sayın Binali Yıldırım, istifa etmeyi bile beceremeyen bir Başbakan olarak protestosunu, toplantı saatlerini, Cumhurbaşkanının saatleriyle çakıştırarak mı yapıyor? Yoksa bunların hiçbirisi doğru değil mi? Ben Sayın Binali Yıldırım’a bize iftira atmayı bırakmasını ve önce bu soruların cevabını kamuoyuyla paylaşmasını rica ediyorum." Anayurt