Adil Öksüz nerede? Korkunç şüpheyi Çekirge açıkladı!






Adil Öksüz nerede sorusunun yanıtı aranıyor. Yazar Fatih Çekirge bugünkü yazısında 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Öksüz'le ilgili korkunç şüpheyi aktardı.













Adil Öksüz nerede? 15 Temmuz darbe girişiminin sır ismine ulaşılaması beraberinde yeni söylentileri getirdi. Darbe girişiminden iki gün önce  Kemal Batmaz ile aynı uçakla ABD'den döndüğü tespit edilen Öksüz, 16 Temmuz sabahında Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalandıktan sonra "bölgeye tarla bakmaya" gittiğini iddia ederken, serbest bırakılmasının ardından ise kayıplara karıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın “Adil Öksüz’ü birileri Türkiye’de saklıyor...” açıklaması kafaları iyice karıştırdı. Bozdağ, bu açıklamayı ABD Konsolosluğu'nun darbe girişiminden 6 gün sonra telefonla Öksüz'ü aradığının ortaya çıkmasından sonra yaptı. Akıllara düşen bu şüpheli durumu Hürriyet yazarı Fatih Çekirge köşesinde böyle yazdı:

"ABD KONSOLOSLUĞU'NUN ÇEVRESİ MİT KUŞATMASINDADIR"

"Eminim ki Bakan’ın bu sözlerini dinleyen birçok kişi şunu sordu: “Bakan’ın sözünü ettiği birileri acaba ABD Konsolosluğu’yla bağlantılı olabilir mi?”

Bakan Bozdağ’ın sözlerini kuşkucu bir kalıba dökersem eğer: “ABD yönetimi FETÖ’yü kolluyor. Samimi değil. Birileri FETÖ’nün kilit ismi Adil Öksüz’ü Türkiye’de saklıyor. Polisin Türkiye’de ulaşamayacağı yerler bellidir. Diplomatik alanlardır...”

ABD Konsolosluğu diyor ki: “Evet, Adil Öksüz’ü aradım. Vizesinin iptal edildiğini duyurmak için.”

Anladığım kadarıyla... MİT ve polis istihbaratı hükümete şu bilgiyi vermiş: “Öksüz Türkiye’de olsa şu ana kadar bulurduk. Dışarıda çıkmadığına göre, Türkiye’de bir yerde. Ama bizim ulaşamayacağımız bir yerde.” Bunun tercümesi işte o ‘diplomatik alanlardır’.

Ve eminim ki... Şu anda ABD Konsolosluğu’nun çevresi MİT kuşatmasındadır. Ben ABD gibi bir ülkenin ‘FBI dizileri dışında’ böyle bir çılgınlıkla bağlantılı olacağını düşünmek istemiyorum."