'' Meclis'in yerini saray, Kanunun yerini talimatlar, 80 milyonun iradesini bir kişi almış"




Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, partisi'nin Belediye Başkan Adaylarının açıklanmasına ilişkin, "aday açıklamasını bu hafta sonunda yapacağız" diyen Karamollaoğlu Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığından vazgeçilmelidir diya konuştu.


Partisinin Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Temel Karamollaoğlu, Türkiye'de ve dünyada bir çok yeni gelişmeler yaşandığını ifade etti.


Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı insanlık dışı dıramın son bulması ve insan hakları ihlallerinin sona ermesi temennisinde bulunan Temel Karamollaoğlu, "Yeni yıl, Türkiye'nin yasaklardan arındırıldığı, düşünce özgürlüğünün kısıtlandığı ve iktidar partisinin devletin her imkanını hoyratça kullandığı bir yıl olmasın." ifade etti.


"Binali Yıldırım adaylıktan vazgeçsin"

"Kanunun yerini talimatlar, Meclis'in yerini saray, 80 milyonun iradesini bir kişi almış." diyen Karamollaoğlu, anayasanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki dudağının arasında olduğunu söyledi.


Karamollaoğlu, "Bunun en somut örneği TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi. Anayasa ortada. Anayasa değişmedi. Bu madde duruyor. Madde diyor ki, 'TBMM Başkanı hiçbir siyasi partinin toplantılarına bile katılmaz' aday olmayı bırakın. Bu ne pervasızlık." değerlendirmesini yaptı.


Bu adaylığın meşru olmadığını savunan Karamollaoğlu, Binali Yıldırım'a adaylıktan vazgeçmesi tavsiyesinde bulundu.


Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, belediye başkan adaylarının açıklanmasına ilişkin, şunları kaydetti:


"Bugün arkadaşlarımız adaylarımızın bir kısmını açıklayacağımızı duyurmuştu ama hafta sonunda yapacağımız İl Başkanları ve Genel İdare Kurulu toplantısında ilk açıklamaya yapmanın daha isabetli olacağını ifade ettiler. Bundan dolayı da aday açıklamasını bu hafta sonunda yapacağız."