Karamollaoğlu: Siz gideceksiniz Türkiye yerinde duracak!






Partisinin Genel İdare Kurulu Toplantısı’nda konuşan Saadet lideri Karamollaoğlu, AK Parti’nin bekasının devlet bekası ile aynı kefeye konulması ile ilgili net konuştu. Karamollaoğlu, “AK Parti bittiğini görüyor.


Bunun için de, ‘ben gidersem devlet de gider’ açıklamaları ile tutunacak bir dal arıyor. Ancak iktidar bilsin ki, onlar gidecek ama bu Türkiye yerli yerinde kalacak. Hatta siz giderseniz devlet daha çok ayakta duracak” dedi.

Saadet Partisi, yoğun çalışmalarına devam ediyor. Hafta sonu il başkanları ile yapılan toplantılar sonrası dün de Genel İdare Kurulu üyeleri bir araya geldi. Partinin Balgat Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda mahalli seçimler masaya yatırıldı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise gündeme ilişkin konular hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

SANKİ İKTİDARA DÜN GELMİŞLER


AK Parti iktidarı döneminde ülkenin sorunlarına yönelik çözümler getirilmediğini, aksine yapılan hatalı politikalar nedeni ile sorunların daha da büyüdüğüne değinen Karamollaoğlu, “İktidar ise bunu görmek yerine sorunların nedenini başkalarına bağlıyor. 16 yıldır iktidarda değil de, yeni seçilmiş gibi sorunların çözümünde de kendilerini adres gösteriyorlar. Ancak herkes biliyor ki, 16 yıldır sorunlara çözüm reçetesi getiremeyen bir yönetim anlayışı problemlere çözüm yolu getiremez” dedi.

DEVLET YERİNDE DURACAK


AK Parti’nin kendi bekasını devletin bekası ile aynı nitelemesini eleştiren Karamollaoğlu, şunları kaydetti: “AK Parti bittiğini görüyor. Bunun için de, ‘ben gidersem devlet de gider’ açıklamaları ile tutunacak bir dal arıyor. Ancak iktidar bilsin ki, onlar gidecek ama bu Türkiye yerli yerinde kalacak. Hatta siz giderseniz devlet daha çok ayakta duracak.”

İSRAF VE YOLSUZLUK İÇİN TEDBİRLER ALIN


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tartışmalara neden olan McKinsey ile ilgili yaptığı, “Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacağız. Biz bize yeteriz” açıklamaları ile ilgili yorum yapan Karamollaoğlu, “Önce McKinsey ortaya atıldı. Şimdi de böyle diyorlar. Ne yapmak istiyorlar artık anlaşılmıyor. Ancak benim McKinsey ile ilgili kanaatim, iktidar ülkeye yeni kaynaklar bulmak için bu şirketi aracı yapmak istedi. Şimdi de Cumhurbaşkanı, ‘biz bize yeteriz’ dedi. Doğrudur, biz bize yeteriz ancak şu israf ve yolsuzluk kaynakları tüketiyor. Açıklanan Sayıştay raporları adeta israfın ne denli boyutlara ulaştığını gösteriyor. İşte buna tedbir aldığımız zaman kaynaklarımız gerçekten bize yeter.