Katar'ı hedef tahtasına koyan asıl ülke!






Katar krizi gündemin ilk sırasında. Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet körfez ülkelerinin ilişkilerini kestiği Katar'ı hedefe koyan ülkenin İsrail olduğunu yazdı.














Körfez ülkelerinin tüm ilişkilerini kestiği Katar krizinin yankıları sürüyor. Terör gruplarına destek vermekle suçlanan ve adeta ablukaya alınan Katar neden hedef seçildi?

Krizin ardından uzlaşma çağrısı yapan Katar, ilk olarak Hamas'ın üst düzey yöneticilerini sınır dışı etti. Peki bu ne anlama geliyor?

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, 10 gün önce Trump'ın Arabistan ziyaretiyle ilgili konuştuğu güvenlik yetkilisinin sözlerini, Katar krizini değerlenirdiği yazısında böyle aktardı:

"Trump, Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk yurtdışı ziyaretini Suudi Arabistan’a yapmıştı. Bu kararın diyetinin 110 milyar dolarlık silah anlaşmasından ibaret olduğunu düşünenler, pazartesi sabahına 6 Ortadoğu ülkesinin Katar’la bütün ilişkileri kestiği haberiyle uyanınca, ziyaretin düşünüldüğünden de ‘pahalıya mal olacağını’ görmüş oldu.

Son günlerde Suudi Arabistan ile ilgili gördüğüm her yazıyı dikkatlice okuyor, bu ülkeyi yakından takip edenlerin söylediklerini dikkatlice dinliyorum.

Mesela, Katar krizi patlayınca aklıma ilkin, 10 gün kadar önce Ankara’da Körfez ülkelerini, Ortadoğu’yu saatlerce konuştuğumuz bir güvenlik yetkilisinin şu sözleri geldi:

“Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen... Bu dört ülke bundan sonra birçok meselede ortak hareket edecekler. Mesela yakında Katar’a bir operasyon çekebilirler. Devamında hedef, önce İran ve Türkiye hedef olabilir. Bütün bunların arkasında da bir İsrail faktörü var tabi”

BÜTÜN YOLLAR İSRAİL’E ÇIKIYOR

İsrail faktörü… Mısır’daki darbenin arkasında onlar var.  Sadece Sisi’nin hareketlerinden bunu anlayabiliyorsunuz. Birleşik Arap Emirlikleri zaten bir süredir İsrail’in pis işlerinin taşeronluğunu yapıyor.

Yemen, Suudi Arabistan’ın güdümünde. Gerisini siz düşünün artık. Bir de bu işler, İsrail ile Arap ülkeleri arasında yapılan 6 gün savaşlarının 50. yıl dönümüne özel olarak denk getirilmişse eğer, Arap halklarının uğradığı ihanetin boyutlarını varın siz düşünün."

Yazının tamamı için tıklayın