İlk düşman Siyonist olmalı!








Hamas’ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Millî Gazete’ye konuştu... Bugün yaşanan çekişmeler ancak ve ancak İsrail’i güçlendirir, Müslümanları ise zayıflatır


















AHMET AÇIKAY/ANKARA



 Katar krizi sonrası bir dizi görüşme için Ankara’ya gelen İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Millî Gazete’ye önemli açıklamalarda bulundu. Katar üzerinden başlayan siyasi krizin çözülmesi için ülkelere çağrıda bulunan Ebu Zuhri, ciddi uyarılar da yaptı. Ebu Zuhri, “Körfez ülkelerine doğrudan mesajımız şudur. Bugün düşmüş olduğunuz çekişmeler ancak ve ancak İsrail’i güçlendirir, Müslümanları ise zayıflatır” diye uyardı.



Tarihi karar… Büyük sonuçlar getirecek


Ebu Zuhri, İsrail’in bu krizi fırsat bildiğini ve bu bahane ile Hamas’ı Gazze’den çıkarmaya çalışacağını söyledi. “Körfez ülkelerindeki bu çekişmeler birliği zedelemekte bu birliğin zarar görmesi de doğrudan Filistin’e zaaf olarak dönecektir” diyen Zuhri, “Körfez’deki bu siyasi çekişmelere bazı devletleri kasıtlı olarak Hamas’ı da eklemeye çalışmaktadırlar. Bu gelişme ise Filistin meselesi için çok ciddi bir tehlikedir. Bugün Arap devletleri ve halklarının ilk düşmanı Siyonist İsrail olmalıdır” ifadelerini kullandı.


“KUDÜS’Ü KURTARIN ÇÜNKÜ KUDÜS, ÜMMETİN GELECEĞİDİR”


“Körfez devletleri arasındaki siyasi çekişmeleri endişeyle izlemekteyiz, ümit ediyoruz ki bir an önce Hamas’a karşı yapılan haksızlıktan dönülsün” diye çağrıda da bulunan Ebu Zuhri, “Türkiye’nin sergilemiş olduğu uzlaştırıcı tavrı da takdir ediyoruz. Bu problemin bir an önce bitmesini her Müslüman gibi biz de istiyoruz. İslam devletleri arasındaki birlik ise Filistin için bir güçtür. İsrail için ise bir yıkımdır. Bir diğer mesajım ise Kudüs’ü kurtarın, çünkü Kudüs, ümmetin geleceğidir” dedi.


Katar’a karşı birçok Arap ülkesinin ilişkilerine kesmesi ile patlak veren kriz ile ilgili gelişmeler sürerken, Ankara önemli bir misafiri ağırlıyor. İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Katar üzerinden Hamas’a yönelik başlatılan operasyon ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Arap ülkelerine Ankara’dan çağrıda bulunan Ebu Zuhri, İsrail’in bu çekişmelerden güçlenerek çıktığı uyarısını yaptı.


MİLLİ GAZETE’YE ÖZEL AÇIKLAMALAR


Ankara’da bir dizi görüşme için gelen Ebu Zuhri, gazetemize ise özel açıklamalarda bulundu. Milli Gazete’nin Hamas ve Filistinliler için önemli olduğunu aktaran Ebu Zuhri, Katar Krizi üzerinden yaşanan gelişmeleri ile ilgili gazetemize önemli değerlendirmelerde bulundu. Körfez ülkelerinde yaşanan siyasi gelişmelerin doğrudan Filistin ve Hamas’ı ilgilendirdiğini aktaran Ebu Zuhri, “Körfez ülkeleri arasındaki bu problem ve siyasi çekişmelerde bazı devletler Filistin’i ve özellikle Hamas’ı buna araç etmek istemektedirler. Bunun ister istemez Filistin ve Hamas’a bir takım yansımaları olacaktır. Körfez ülkelerindeki bu çekişmeler birliği zedelemek de bu birliğin zarar görmesi de doğrudan Filistin’e zaaf olarak dönecektir. Körfez de ki bu siyasi çekişmeler bazı devletleri kasıtlı olarak Hamas’ı da eklemeye çalışmaktadırlar” diye tepki gösterdi.


TÜRK HALKINA YARDIM ÇAĞRISI


Ebu Zuhri, önemli bir hususa da dikkatleri çekerek İsrail’in bu krizi fırsat bildiğini ve bu bahane ile Hamas’ı Gazze’den çıkarmaya çalışacağını söyledi. Ebu Zuhri, “İsrail bu gün tarihten beri hemen hemen her gün katliam gerçekleştirmektedir. İnsanları haksız bir şekilde evlerinde çıkararak, topraklarına el koymaktadır. Sadece beş yıl içinde bile İsrail Gazze’ye üç saldırı düzenlemiştir. Bu süreçte binlerce çocuk, yaşlı ve genç ölmüştür. Gazze’de bu gün birçok konuda yardıma ihtiyaç vardır. Türk halkının yeni bir hamle yaparak, büyük hayır projeleri ile Gazzelilere yardım etmelerini ve yüklerini azaltmalarını istiyoruz” diye çağrıda bulundu.


HAMAS DEĞİL, İSRAİL TERÖRİSTTİR


“İsrail, bu krizi bahane ederek, Hamas’ı Gazze’de çıkarmak istemektedir. Bu gelişme ise Filistin meselesi için çok ciddi bir tehlikedir. Bu gün Arap devletleri ve halklarının ilk düşmanı Siyonist İsrail olmalıdır” diyen Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri, Katar Krizinde Hamas’ın bazı devletler tarafından terör listesine konulmasına çok sert ifadelerle tepki gösterdi: “İsrail’in terör devleti olduğu açıkça ortada iken başka konular ile ilgilenilmek abestir. Müslümanları terörizm ile itham ederken, İsrail’in unutulması yaşananların ne kadar vahim olduğunu göstermektedir. İsrail’den başka terör devleti olmadığını İsrail’in terörizmin başı olduğu hakikatin dışında başka hiçbir terör listesini kabul etmemeliyiz. Bu gün bazı Arap devletlerinin Hamas’ı terörist gibi İsrail ağzı ile dünyaya lanse etmeleri, kendilerinin ne kadar büyük bir ihanet içinde olduğunu göstermektedir. Hamas asla ve asla bir terör örgütü değildir, demokratik bir şekilde iktidara gelen harekettir. Filistin topraklarının sahibi Filistin halkıdır. Bu topraklar Filistinliler olduğu kadar Arapların, Arapların kadar da Müslümanların topraklarıdır. Hamas hareketi her bir Filistinli gibi halkını, vatanını, topraklarını savunan bir harekettir. Hamas sadece Filistin’i değil, kutsal Mescid olan Aksa’yı da savunmaktadır”


İSRAİL KANALLARINA ÇIKAN GAZETECİLERE TEPKİ


Ebu Zuhri, Arap yazarların İsrail televizyonlarına çıkıp Hamas’ı kötülemelerine de sert sözlerle karşılık vererek, “Bu çok ağır ve utanılacak bir durumdur. Aslında bu yazarlar İsrail gazete ve televizyonlarına beyan vermeleri, Hamas’ı düşmanın safından karalamaya çalışmaları onların ne kadar büyük suç işlediğini ortaya koyuyor. Hamas, tüm bunların hepsinden gözünün akıyla şerefiyle çıkıp, mücadelesine devam edecektir. Bütün bu çabalar ve işgal gayretleri asla ve asla Hamas, Gazze ve Filistin boyun eğmeyecektir. Hamas hareketi ve Filistin savunması kendi içinde güçlüdür, her ne kadar bazıları tarafından zayıf gösterilse de. Hamas, hareketine karşı yapılan karalamalar, zayıflatma hareketleri, bizi daha da güçlü kılacaktır. Bütün bu problemler ve siyasi çekişmeler arasından daha da güçlü çıkacağız” dedi.


ARAP ÜLKELERİNE ÇAĞRI


“Körfez devletleri arasındaki siyasi çekişmeler endişe ile izlemekteyiz, ümit ediyoruz ki biran önce Hamas’a karşı yapılan haksızlıktan dönülsün” diye çağrıda da bulunan Ebu Zuhri, “Türkiye’nin sergilemiş olduğu uzlaştırıcı tavrı da takdir ediyoruz. Türkiye çekişmenin taraflarına uzlaşma masasına oturtturmaya çalışıyor. Türkiye’nin rolünü takdir ile karşılıyoruz, Türkiye halkına ise teşekkür ediyoruz. Gazze ha lkı ise Katar ile birlikte olduğunu göstermek için sokaklara çıktı ve yanında yer aldı. Katar’ın bulunduğu konumun doğru bir yer olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Katar konusunda ne kadar hassas isek diğer Arap devletlerinin halklarını da destekliyoruz, çünkü halkları Müslüman’dır. Bütün Arap devletleri arasında birliğin yeniden tesis edilmesinin yanındayız” diye konuştu.


“HAMAS’I HAKSIZ BİR ŞEKİLDE İTHAM ETMEYİNİZ”


Bazı Arap devletlerinin Hamas’ı terörle iltisaklı olarak göstermesini çok üzücü karşıladıklarını da belirten Ebu Zuhri, “Bizler Hamas’ı hedef alan o devletlere şunu söylüyoruz. Lütfen ama lütfen bir daha bu şekilde Hamas’ı haksız bir şekilde itham etmeyiniz. Hamas sadece bir Filistin hareketi değil, İslam dünyasının onuru, şerefi ve Kudüs’ü savunandır. Bu gün Hamas’a karşı yapılan, Mescid-i Aksa’ya karşı yapılan, Filistin topraklarına karşı yapılan bir işgal ve itham doğrudan Müslümanları ve ümmeti hedef almaktadır” diye uyardı.


SİYASİ ÇEKİŞMELER SİYONİSTLERİ GÜÇLENDİRMEKTE


Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, gazetemize özel açıklamalarının son bölümünde ise İsrail tehlikesine dikkat çekerek, şu hususlara değindi:  “Körfez ülkelerinde doğrudan mesajımız şudur. Bu gün düşmüş olduğunuz çekişmeler ancak ve ancak İsrail’i güçlendirir, Müslümanları ve Arapları ise zayıflatır. Siyasi olarak çekişen tarafları uzlaşı masasına çağırıyoruz. Kendilerini iyi şekilde düşünmelerini ve barışın yanında yer almalarını istiyoruz. Bu problemin biran önce bitmesini her Müslüman gibi biz de istiyoruz. İslam devletleri arasındaki birlik ise Filistin için bir güçtür. İsrail için ise bir yıkımdır. Bir diğer mesajım ise Kudüs’ü kurtarın, çünkü Kudüs, ümmetin geleceğidir. İsrail günlük olarak Kudüs’ü ele geçirmeye çalışıyor, Mescid-i Aksa’yı alttan alttan yıkmaya çalışıyor. Bir diğer mesajım ise şudur. Gazze’ye kurtarın. Çünkü Gazze bu gün dünden daha yoğun ve sıkı bir şekilde abluka altındadır. Gazeliler ise bütün bu yapılanlar karşısında asla ve asla beyaz bayrak kaldırmayacak, teslim olmayacaktır”

Milli gazete