Jandarma, Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yaptığı yol kontrolünde bir kamyonda 50 çuval gübre ile 40 kilo dinamit ele geçirdi. Dinamitlerle birlikte yakalanan gübrelerin, Gübre Takip Sistemi’nden dolayı kimle


Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan GTS, meyvesini vermeye başladı. GTS ile birlikte artık gübreler üretiminden son kullanıldığı noktaya kadar takip edilebiliyor. Jandarma geçtiğimiz Cumartesi günü Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yaptığı yol kontrolünde bir kamyonda 50 çuval gübre ile 40 kilo dinamit ele geçirdi. Gübrelerin dinamitlerle birlikte ele geçirilmesi PKK’nın bölgede büyük bir terör saldırısına hazırlandığını ortaya çıkardı. Jandarma bölgedeki operasyonu genişletirken, 50 çuval gübrenin nasıl tedarik edildiği GTS sayesinde anında tespit edildi. Gübrelerin bölgede bir çiftçiden alındığı ortaya çıkarken, çiftçinin aldığı gübre bayisi ile birlikte çiftçi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

GTS’YE DAHİL OLMAYAN “GÜVENSİZ” GÖRÜLÜYOR


1 Ocak’tan itibaren uygulamaya konulan GTS sayesinde gübreler üretiminden son kullanımına kadar takip edilebiliyor. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre, Gübre Takip Sistemine dahil olmayan gübreler “güvensiz” ürün olarak görülürken, jandarmanın yol kontrollerinde yakaladığı gübreler de yediemine alınarak ilgililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor.