İsrail-Filistin sorununu çözmek isteyen ülkeye küstah!






Filistin topraklarını işgal ederek çocuk, kadın, yaşlı demeden sivilleri sürekli katleden Siyonist İsrail, dünyanın başına bela oldu. İsrail-Filistin sorunun çözümü için çalışacak özel temsilci atayacağını açıklayan ülkeye İsrail'den küstah bir cevap geldi.


















Filistinlilerin topraklarını işgal eden, sürekli katliamlar yapan ve yerleşim alanını illegal olarak sürekli genişleten Siyonist İsrail, uluslararası hukuku bile dinlemiyor. Filistin'in haklarına sahip çıkan ülkeleri de bazen sert dille eleştiren Siyonistler, bazen de küstah açıklamalarla konuyu sulandırıyor.


İSVEÇ ÖZEL TEMSİLCİ ATAYACAK


Daha önce Filistin konusunda karşılıklı açıklamalar yapan İsrail ile İsveç arasında, yeni bir açıklama krizi yaşandı. Dün İsveç Parlamentosu’ndaki dış politika üzerine yapılan konuşmada, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, İsveç’in İsrail-Filistin sorunun çözümü için çalışacak özel temsilci atayacağını duyurmuştu.


"NEDEN DAHA ERKEN GELMEDİLER?!"


Dışişleri Bakanı Wallström’ün bu açıklamasına İsrail’in cevabı ise gecikmedi. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, The Times of Israel gazetesine yaptığı açıklamada şöyle dedi: "İsveç Hükümeti’nin dünyanın dört bir yanına barışı getirmek konusundaki olağanüstü başarıları gözönüne alındığında, sonunda bu bölgenin problemlerini çözme kararı almasından dolayı minnettarız; Neden daha erken gelemediler?"


IKEA'LI ATIŞMA YAŞANMIŞTI


İsveç'in 2014 yılında Filistin'i tanıma kararı almasından sonra da İsrail'in o dönemdeki Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, "İsveç Hükümeti, Ortadoğu’daki ilişkilerin, IKEA’nın düz paket içindeki mobilya parçalarından daha karmaşık olduğunu anlaması gerekir" diye tepki göstermişti.


İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström de Lieberman'a verdiği cevapta, "Ona düz bir IKEA mobilya paketi göndermekten mutluluk duyacağım. Böylece parçaları biraraya getirmek için bir yardımcıya, iyi bir kılavuza gereksinim olduğunu anlar. Sanırım biz bu unsurların çoğuna sahibiz" demişti.