Skandal tahliyelerin ardından flaş karar!






FETÖ medya yapılanması davasında duruşma savcısı, aralarında H. Büşra Erdal'ın da bulunduğu 8 sanığın tahliye edilmesi kararına itiraz etti.

















FETÖ davasında tepkilere neden olan kararın ardından, tahliye edilen 6 gazeteci cezaevi çıkışında gözaltına alındı. Bu arada tahliyesine karar verilen 8 sanık hakkında savcının itirazı üzerine yakalama kararı çıkarıldı.

FETÖ'nün medya yapılanması davasında 21 sanığın tahliye edilmesinin ardından 6 gazeteci cezaevi çıkışında bir başka soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Öte yandan tahliyesine karar verilen diğer 8 sanık hakkında ise savcının itirazı üzerine yakalama kararı çıkarıldı.

YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

Tahliye kararının ardından serbest kalan Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç ve Oğuz Usluer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, "Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme" ve "Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından yeniden gözaltına alındı. Harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri cezaevi çıkışında gözaltına aldı. Devam etmekte olan bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler hakkında 7 günlük gözaltı süresi verildiği belirtildi.

 

8 TANIK HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Öte yandan FETÖ'nün medya yapılanması davasında tahliyesine karar verilen 8 kişi hakkında da duruşma savcısı bir üst mahkemeye itiraz etti. Cumhuriyet Savcısının itirazını değerlendiren 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Ahmet Memiş, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Habib Güler, Halil İbrahim Balta, Büşra Erdal ve Muhammed Sait Kuloğlu hakkında tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi