Özışık'tan liderler için suikast iddiası!






Süleyman Özışık, Türkiye'nin çok tehlikeli bir süreçten geçtiğini söyleyerek, terör örgütlerinin toplumun sinir uçlarına dokunmak için liderlere suikast planları yapıldığı bir döneme girildiğini ileri sürdü.















İnternethaber yazarı Süleyman Özışık, Türkiye'nin Fethullah Gülen ve Cemil Bayık'ın aynı düzlemden kesiştiği bir dönemden geçtiğini söyledi. Meclis'te yaşanan kavgayı andıran tartışmaları doğru bulmadığını belirten Özışık, liderlere yönelik suikast iddialarının ise çok tehlikeli olduğunu kaydetti.


Süleyman Özışık, Habertürk'te Balçiçek İlter'in sunduğu Karşıt Görüş'te yeni anayasa tartışmalarını değerlendirdi. Türkiye'nin DEAŞ'ın, FETÖ'nün ve PKK'nın ortak hareket ettiği bir süreci yaşadığını söyleyen Özışık, ülke meselelerinin bu tehlikeyi gözardı etmeden müzakere edilmesi gerektiğini kaydetti. İşte Özışık'ın o sözleri:

"Meclis'teki kavgayı andıran tartışmaları da tasvip etmiyorum, doğru bulmuyorum. AK Parti'yi 14 yıldır yazılarıyla savunan bir yazarım. Bugün bütün samimiyetimle şunu söylüyorum. Benim ve benim gibi düşünenlerin en çok Kemal Kılıçdaroğlu'nu savunacağı dönemdir bu dönem veya en çok Devlet Bahçeli'yi savunacağı bir dönemdir bu dönem.

SUİKAST UYARISI YAPTI

Çünkü ortalıkta liderlere suikast iddialarının dolaştığı, bütün terör örgütlerinin aynı anda saldırıya geçtiği ve toplumun önde gelen kanaat önderlerinin suikastle ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir dönem bizi bekliyor. Yani terör örgütleri toplumun sinir uçlarına dokunmak için hesapların yapıldığı bir dönemi yaşıyoruz.

"MESELELERİ ÜLKEYE YAKIŞIR BİÇİMDE TARTIŞMALIYIZ"

Böyle bir noktadan geçerken bizim meseleleri kendimize ve ülkemize yakışır bir zeminde meseleleri tartışmamız lazım. Ne yazık ki biz bu anayasa meselesini tartışamadık. Maalesef bu beni çok üzüyor. Anayasa değişikliğine karşı mısın? "Evet" dediğiniz de vatan hainisiniz. Yahut anayasa değişikliğini, partili cumhurbaşkanını mı istiyorsun? O zaman sen diktatörü savunuyorsun, yandaşsın!

"MİLLETVEKİLLERİ DAHİ İÇERİĞİ BİLMİYOR"

Biz yaklaşık 3 aydır bu çerçeve içinde başkanlık meselesini tartışıyoruz bir adım öte gidemedik. Anketler açıklanıyor, halkın yüzde 78'i başkanlık sistemi konusunda kafası karışık. Bakın şunu iddiayla söylüyorum. Meclis'teki pek çok milletvekili çıkın şu yeni anayasanın 10 maddesini sayın deseniz sayamazlar! Çünkü meselede içeriği tartışmak yerine birbirimizin kalesine nasıl gol atarız onu tartışıyoruz."