Erdoğan’dan emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin açıklama...


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup toplantısında konuştu. Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin açıklama yapan Erdoğan, şunları söyledi:


“Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz ama siyasette bu yol her zaman için açıktır. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. Ortalama emeklilik yaşı ülkemizde 52’dir. Emeklilikte yaşa takılanlar 6,3 milyon kişi. Bunlardan, 1,3 milyonu hemen emekli olabilecek durumda, kalanları da peyderpey emekliliğini talep edebilecektir. Bu teklifin ülkemize yıllık ilave maliyeti 26 milyar lira. Erken emeklilikten yararlanacakların tamamı göz önüne alındığında bu rakam 750 milyar lirayı buluyor. Ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz böyle bir dönemde, böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmeye hakkımız var mı, diye milletime soruyorum.

Bir Brunson olayı yaşadık. Adalet sistemi kararını verdi ve uygulamaya koydu. Terörle mücadele konusu da aynı şekilde devam ediyor. Münbiç’te takvim 90 gündü. Ne yazık ki çalışmadı. Çalışmazsa biz orada da göbeğimizi kesmeyi biliriz. Fırat’ın doğusunda gereken adımlar atılacak. Bu YPG/PYD daha doğrusu PKK’ya karşı gerekenleri en üst düzeyde yapacağız. Bütün bunlar salt ülkemizin huzuru için değil. O ülkede yaşayan garip gureba insanların da huzuru önemli.

Hâlâ bürokrasinin hantallığından, imza atma çekincelerinden kaynaklanan şikayetler işitiyorum. Bize koltuğu için endişe duyan değil, sorumluluklarını yerine getirmek için gayret eden, mücadele veren, iş üreten bürokratlar lazımdır. Her kim ki sırf unvanını kaybetmemek için pasif konuma geçmişse bizim gözümüzde o kişi zaten ekibimizin bir parçası olmaktan çıkmıştır. Bu tarz şikayetler duyduğumuzda hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.”