Bahçeli'nin erken seçim çağrısına AK Parti'den ilk tepki....






MHP lideri Devlet Bahçeli, "26 Ağustos 20018'de erken seçime gidelim" dedi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Devlet Bahçeli ile yarın görüşeceğiz" diye karşılık vermişti. O görüşme yarın saat 13.30'da gerçekleşecek...











MHP lideri Devlet Bahçeli "erken seçim" bombasını patlattı... Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "Türkiye'nin bu şartlarda 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir" deyip "26 Ağustos 2018 günü erken seçim yapalım" çağrısı yaptı... Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorusu üzerine "Erken seçimle ilgili konuşmak istemiyorum, yarın Bahçeli ile görüşeceğiz" dedi... Erdoğan Bahçeli görüşmesinin yarın saat 13.30'da gerçekleşeceği açıklandı...

Bahçeli'nin erken seçim çıkışına hükümet kanadından ilk tepki Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Bahçeli'nin erken seçim çağrısını değerlendirerek, "Partinin yetkili organlarında değerlendirilir, ondan sonra açıklama yapılır" dedi.

Bozdağ, 'Bahçeli'nin önerisine şaşırdınız mı' sorusuna ise "Ben de şimdi duydum, yeni duydum. Perde arkası bir bilgim yok. Ben de sizinle birlikte öğrendim" diyerek yanıt verdi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de "Yetkili kurullarda değerlendirilir" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında tarihi bir açıklama yaparak erken seçim istedi.

Bahçeli, erken seçim tarihini 26 Ağustos 2018 Pazar günü olarak açıkladı.

İşte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Erken Seçim' açıklaması;

TÜRKİYE'NİN 3 KASIM 2019'A KADAR DAYANMASI KOLAY DEĞİL

Cumhurbaşkanlığı Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Partimiz mahalli idareler seçimleri hariç geçerli olan Cumhur İttifakı vardır. Türkiye'nin bekası açısından Cumhur ittifakının korunması elzemdir. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkılması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir. Türkiye'nin, ABD, Fransa, İngiltere ile ilgili kurulan ilişkiler değişime uğramıştır. Ülkemizin cumhurbaşkanlığı sistemine acilen geçmesi acil bir hal almıştır. 31 Mart Mahalli idareler seçiminden sonra neyle muhattap kalacağı belli değildir. Mahalli idareler seçimlerindeki kutuplaşmaların 3 Kasım'a nasıl yansıyacağı az çok malumunuzdur.

TARİH ÖNERDİ: 26 AĞUSTOS'TA SEÇİM YAPALIM

Bu riski kaynağında kesmek başlıca amacımızdır. Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da Milli mecburiyetten dolayı seçimleri erkene çekilecektir. Bilinmelidir ki gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene aluınmasından yana takdirini kullanmaktadır. 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur.