Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) her geçen gün seslerini yetkililere duyurmak için daha çok çaba gösteriyor. Peki, EYT’de son durum ne?
 




Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu Türkiye’de binlerce insan için büyük bir mağduriyet oluşturuyor. Geçtiğimiz haftalarda bir araya gelen EYT’liler gündemi bomba gibi sallamış, sorunlarının çözülmesi için tek bir ağızdan yetkililere sorunun çözümü için çağrıda bulunmuşlardı. Peki, EYT’liler için son gelişmeler neler?




EYT’liler ile son gelişmeleri anlatan Sosyal Güvenlik Uzmanı Mustafa İşcan, “EYT’liler elinden gelen her şeyi yapıyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar konulu toplantıda sesleri daha çok duyulmuştu. Bir hak alma konusunda EYT’liler büyük bir çaba sarf etti.” dedi.







“EYT’LİLER SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYOR”




İşcan, Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini söyleyerek “EYT’liler her fırsatta, ‘Biz buradayız, bizim de sıkıntılarımız var’ diyor. EYT’liler sadece İstanbul’da değil Bursa’da, Balıkesir’de, Edirne’de, Eskişehir’de yapmış oldukları eylemlerle sorunu gündemde tutmak için çabalıyor.” diye konuştu.




ANKARA’DA TOPLANTI




İstanbul’daki büyük buluşmadan sonra EYT’lilerin Ankara’da da büyük bir toplantı için hazırlık yaptıkları belirtildi. İşcan, “Aldığım duyumlara göre EYT’liler Ankara’da da büyük bir program için bir araya gelecek. Bu programlarla EYT’liler adeta gövde gösterisi yapıyor. Kendi güçlerini siyasilere göstermeye çalışan binlerce EYT’li sorunlarının çözülmesini bekliyor” ifadelerini kullandı.




Kayna: Milli Gazete