İngiltere'de Parlamento binası önünde saldırı!








İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan İngiliz Parlamento binası önünde yayaları ve polisleri hedef alan bir saldırı gerçekleştirildi. Otomobilini köprü üzerinde yayaların üzerine süren saldırgan daha sonra bıçakla polise saldırırken etkisiz hale getirildi.














İngiltere'de Londra merkezinde bulunan İngiliz Parlamento binası önünde yerel saatle 14.35'te saldırı düzenlendi. İngiliz polisi olayı terör saldırı olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırı sonrası 1'i polis 3 kişi hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Saldırganın da vurularak öldürüldüğü doğrulandı. Böylece olayda ölenlerin sayısı 4'e yükselmiş oldu. Saldırıda 20 kişi de yaralandı.



Saldırının ayrıntıları netleşirken yaralılardan birinin hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybettiği bildirildi. Daha sonra bıçaklı saldırıya uğrayan polisin hastanede tedavisi sürerken hayatını kaybettiği bildirildi. İlerleyen saatlerde ise ölü sayısını saldırganla birlikte 4 kişi olduğu ve 20 kişinin ise yaralandığı açıklandı.



BAŞBAKAN MAY BİNADAN ÇIKARILDI, METRO KAPATILDI


İngiltere Başbakanı Theresa May, saldırının hemen ardından parlamento binasından çıkarıldı. Çalışanlar ise bir müddet daha içeride bekletildi.


İngiliz Parlamentosu sözcü yardımcısı Lindsay Hoyle saldırı sonrası parlamentodaki çalışmalara ara verildiğini açıkladı.


Saldırı sonrası Parlamento'ya giden metro hatlarının kapatıldı.



AB BAKANI ÇELİK'TEN AÇIKLAMA


AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İngiltere'de gerçekleşen terör saldırısını lanetliyoruz. İngiltere AB Bakanı Alan Duncan'a dayanışma mesajımızı ilettim.Terör tüm ülkeler için tehdittir. Terör örgütleri arasında ayrım yapılmadan topyekun mücadele verilmelidir." dedi.


ABD: HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ


ABD Başkanı Donald Trump, olayla ilgili bilgi aldığını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu bildirdi










Her fırsatta yurt dışında Türkiye ve Erdoğan aleyhine konuşmalar yapan Can Dündar Lonra'da yaşanan saldırı sonrası da atmış olduğu akıl dışı tweetle adeta yaşanan terör olayından Türkiye'yi sorumlu tuttu.

Londra'da İngiltere Parlamentosu önünde ve Westminister Köprüsü'nde meydana gelen terör saldırılarının ardından Can Dündar ilginç bir paylaşım yaptı.

TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

Dündar, Cumhurbaşkanı'nın sözlerini alıntılayarak "Londra saldırısından birkaç saat önce bunu telaffuz etmiş olmak. Ne talihsizlik..." yazdı ve Londra'daki saldırılardan ülkemizi sorumlu tuttu.