İkinci darbe girişimi mi? Ankara'yı karıştıran iddianın perde arkası!






 Yeni bir darbe girişimi mi planlandı, dün gece Ankara'da gerçekte ne oldu? Milliyet Gazetesi darbe sanılan şeyin tatbikat olduğunu yazdı. Hürriyet Gazetesi 'tatbikat değildi' diyor.












ANKARA'da gece yaşanan 'darbe oluyor' paniğinin perde arkası tam bir muammaya döndü. Bir kısım medya 'tatbikat' vardı iddiasını ortaya atarken, Hürriyet Gazetesi de 'sorduk tatbikat yoktu' diyor.





Peki gerçekte ne oldu? İkinci bir darbe mi planlanıyor? Son günlerde sıkça dile getirilen bu söylentinin gerçeklik payı var mı? Önce dün geceden kısa bir özet verelim.

Olay sosyal medyada patladı ve kısa sürede bir panik furyasına döndü. Çok sayıda hesaptan AK Partili yetkililere yönelik, "Sokağa çıkalım mı?" tweetleri atılırken, panik, AK Partili Metin Külünk'ten gelen "Sakin olun, her şey kontrol altında" mesajına kadar sürdü.

PEKİ ANKARA'DA NE OLDU? BİRİNCİ İDDA
Kimse dün gece ne olduğunu aslında tam olarak bilmiyor. Olayın bu noktasında konuşması gerekenler suskun kalırken iki farklı medya kurumundan 2 farklı iddia geldi.

Milliyet Gazetesi'nin iddiasına göre darbe sanılan aslında bir tatbikattı. Ankara Emniyetinin olası bir kalkışma halinde kritik kişi ve kurumların nasıl korunacağı, polisin nasıl hareket edeceği konusunda tatbikat gerçekleştirmişti. Tatbikat kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesinden de araç desteği alındığı anlaşılmıştı.

İKİNCİ İDDİA
Milliyet Gazetesi'nin tatbikat iddiasını Hürriyet Gazetesi çürüttü. Hürriyet gazetesi olayı Ankara'da sormuş, soruşturmuş ve ne emniyetin ne de Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir tatbikatı olmadığını örenmiş. Peki ne olmuş? Hürriyet'in konuştuğu Büyükşehir Belediyesi yetkilisi "Neymiş memur ve işçi belediye çalışanlarını evlerine göndermemişiz. İş makinalarımız yollara dökülmüş. Belediye teyakkuza geçmiş. Eğer öyleyse gidin bakın, belediye karşınızda, dedik. Kamyonlarımız da sokaklarda değildi. Sadece asfalt mevsiminin açılması nedeniyle yolların bakımı, asfaltlanması ya da yamanması için belki bir iki dozerimiz kamyonumuz bir yere gitmiştir. O kadar" dedi" diyor.

'GÖKÇEK GÖZALTINA ALINDI' SÖYLENTİSİ BİLE ÇIKTI
Aynı yetkili ilerleyen saatlerde bu kez de Gökçek'in görevden alındığı, yerine kayyum atandığı, kendisinin MİT'te doğru götürüldüğü söylentilerinin çıktığını belirterek, "Bir deli taş atmış. Kırk akıllı çıkaramamış. Bunun üzerine evindeki çalışma odasından saat 00.40'ta Periscope yayını yapmaya karar verdi. Oradan canlı yayın yaptı" dedi.

Peki en nihayetinde Ankara'da ne oldu derseniz? Dedik ya tam bir muamma. Sadece son günlerde ikinci bir darbe kalkışması olacak fısıltısının gittikçe kuvvetlendiğini söyleyebiliriz.