Sosyoloji biliminde, genel kabullere göre toplumun temel bileşeni ailedir. Ailenin temeli ise insan. İnsan ve ilişkileri ne kadar düzgün ise toplum da o kadar sağlıklıdır.


Son yıllarda, dünyada ve ülkemizde artan boşanmaların, aile kurumundaki deformasyonun ve yüzeysel ilişkilerin temelinde yatanlar, psikologların, sosyologların ve kişisel gelişim uzmanlarının en önemli konusu haline gelmiştir. Bir çok araştırma yapılan aile ve insan ilişkilerinde en çok sorulan sorunun başında o kişinin " doğru insan olduğunu nasıl anlarsınız" gelmektedir.

Temeli düzgün olmayan her şey yıkılmaya mahkumdur. Toplumun temeli aile ise ailenin doğru olabilmesinin şartı insanın doğru olmasından geçer. Herkesin ilişkisinin en başında sorması gereken en önemli soru "Bu insan benim için doğru insan mıdır?"

Her insan için çekici gelen şeyler farklıdır elbet fakat burada mutlu ve sürekli bir birliktelikten söz ediyorsak, belli kriterlere dikkat etmek gerekebilir. İşte Yazar Hikmet Anıl Öztekin'nin videosunu da doğru insanı bulmanız veya emin olmanız açısından size yol gösterebilecek bir kaç tüyo olduğunu düşünerek paylaşıyoruz.

Meridyen Haber