Erdoğan: Afrin'de teröristler teslim olmazsa orayı başlarına yıkarız!






Elazığ'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki gelişmelere değindi. "Afrin'deki teröristler teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız" diyen Erdoğan, PYD'nin Münbiç'ten temizlenmesi gerektiğinin altını çizdi.











Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, Suriye'de yaşananlara tepki gösterirken ''Fırat Kalkanı harekatı ile terör koridorunu bıçakla keser gibi kesip attık. İdlib operasyonu ile bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin'de teröristler teslim olmazsa orayı başlarına yıkacağız. Münbiç'te bize verilen sözler yerine getirilmezse kendi göbeğimizi keseceğiz. Bir haftaya kalmaz ne yapacağımızı görecekler." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok. Paralel devletmiş, şu devletmiş bu devletmiş yok. Nerede, Pensilvanya'da... Ne işin var orada hadi sıkıyosa gel, buraya gel. Arkana ABD'yi almak suretiyle Pensilvanya'da durmanın sana faydası yok. ABD de seni bir yere kadar taşır FETÖ bunu bilesin. ABD de seni kapıya koyacak, kaçacak delik arayacaksın. Sen kaçacaksın biz seni kovalayacağız.

''TERÖRİSTLER TESLİM OLMAZSA ORAYI BAŞLARINA YIKARIZ''

Biz terör örgütünü ülkemizde eylem yapamaz hale getirince güney sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturma çabasıyla karşı karşıya kaldık. Fırat Kalkanı ile bu koridoru bıçak gibi böldük. Bir gece ansızın geldik. Şimdi İdlib operasyonu ile bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin'deki teröristler teslim olmazsa orayı da başlarına yıkacağız ona göre. Münbiç'te bize verilen sözler tutulmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.

''BÖYLE MÜTTEFİKLİK OLMAZ''

Buradan Suriye'deki terör örgütlerini destekleyen müttefiklerimizi kendilerini test etmeye davet ediyorum. Suriye'de terör örgütüne ABD'nin göndermiş olduğu silah sayısı 4 bin 900 TIR. Bunları biz biliyoruz. Böyle müttefiklik olmaz. 2 bin uçak dolusu silahı da derme çatma hava alanlarına inerek örgüte teslim ettiğini biliyoruz. Verdikleri silahların bir kısmı kara borsada satılmaya başladı. Bir kısmı da bize karşı kullanılıyor. Biz kendi başımızın çaresine bakarız. Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sanan çapulcuları bir haftayı bulmaz nasıl darmadağın ettiğimizi görecekler. Biz bu fitne çukurunu kapatmakta kararlıyız."