Erdoğan'dan BAE'ye Fahrettin Paşa tepkisi! Haddini bil!






Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fahrettin Paşa'yı hırsızlıkkla suçlayan BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'e tepki gösterdi. Güvenlik stratejisini açıklayan Erdoğan ''bu değerlerimizden herhangi birine el uzatanın elini kırmak da bizim boynumuzun borcudur'' dedi.











Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan , Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 42. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın gündeminde Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Iraklı bir Twitter kullanıcısının paylaşımını kendi Twitter sayfasında paylaştığı "1916 yılında Türk Fahri Paşa'nın Medinetü'l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam'dan İstanbul'a "Seferberlik" ilan ederek , Medine'deki el yazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu'' mesajı vardı. Erdoğan BAE Bakanına ''sen önce haddini bil'' diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

FAHRETTİN PAŞA'YI HEDEF ALMALARI BOŞUNA DEĞİL: Bir başka destanımızı da bizim Medine müdafaamızdır. Zalimlerin safında yer almayı marifet sananların Medine savunması ve Fahrettin Paşa’yı hedef almaları boşuna değildir.

SENİN ECDADIN NEREDEYDİ: Medine korumasını yaparken Fahrettin Paşa ey bize bühtanda bulunan zavallı senin ceddin neredeydi. Ta İstanbul’dan kalkıp Medine müdafaası için oraya gelen Fahrettin Paşa ne için geldi. O mukaddes toprakları orayı işgal edenlere karşı korumak için geldi. Peki senin ecdadın neredeydi?

UTANMADAN SIKILMADAN... Utanmadan sıkılmadan Erdoğan’ın ecdadının mukaddes emanetler oradan çalarak İstanbul’a getirdiğini söyleyecek kadar hezeyan içinde olan o zavallılar, bunu adı çalmak değil orayı işgale gelenlerden onları korumaktır. Paşa, mukaddes emanetleri 2 bin kişilik koruma gücü ile İstanbul'a göndermiştir. İşgalci güçlerin eline geçmesini, görkemli müzelerde sergi malzemesi haline dönüşmesini engellemiştir. Bu emanetler İstanbul Topkapı Müzesi'nde.
Fahrettin Paşa'nın İngilizlerin kurtardığı kutsal emanetler

MEDİNE'Yİ KORUMAYA MEMURDUR: Batıdaki o malum yerlerde akıbeti belli olmayan yerlere mi gitseydi. Çünkü bunların kafası batıcı da onun için bu saldırıyı başlattılar. Fahrettin Paşa tüm enerjisini Medine'nin korunmasına vermiştir. Fahrettin Paşa Medine'yi 2 yıl 7 ay savunmuştur. Paşa askerleri ve şehit halkını toplayıp, "Ey insanlar malumunuz olsun ki kahraman askerlerim, bütün insanların sırtını dayadığı yer Medine'yi son damla kanına kadar müdafaaya memurdur. Allahü teala bizimle beraberdir." demiştir.

SEN ERDOĞAN'IN CEDDİNİ HİÇ TANIMAMIŞSIN: Oraya yakın topraklarda bulunanlar utanmadan sıkılmadan, bühtanda bulunuyorlar. Sen Erdoğan'ı da tanımamışsın, Erdoğan'ın ceddini ise hiç tanımamışsın. Biz sizin ne tür garabetler içinde olduğunuzu gayet iyi biliyoruz. Ne tür yanlışlar içinde olduğunuzu gayet iyi biliyoruz. Bizim ecdadımız şartların zorlaştığı, ilacın, yiyeceğin kalmadığı dönemde Medine'yi büyük bir çekirge sürüsü basmıştı.

SEN ÖNCE HADDİNİ BİL: Fahrettin Paşa, "Çekirgenin serçeden ne farkı var. Temizdir, tazedir" diyerek aylarca onları şehri basan çekirgelerle besliyor. Sen önce haddini bil. Kimlerle iş çevirdiğini çok iyi biliyoruz.
Fahrettin Paşa'nın İngilizlerin kurtardığı kutsal emanetler

ABD'YE KARŞI BİZİM STRATEJİMİZ DE ŞU: ABD geçtiğimiz günlerde kendi güvenlik stratejisini açıkladı. Bu strateji için "Her şey Amerika için" demek mümkündür. Biz kendi stratejimizi şöyle açıklayabiliriz.  Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bizim güvenlik stratejimiz de bu. Milli birliğimize, egemenliğimize, haklarımıza saygı duyan herkesle birlikte yol yürümeye hazırız.

Fahrettin Paşa'nın İngilizlerin kurtardığı kutsal emanetlerDEĞERLERİMİZE EL UZATANIN ELİNİ KIRARIZBu değerlerimizden herhangi birine el uzatanın elini kırmak da bizim boynumuzun borcudur. Türkiye hiçbir zaman terör örgütleri üzerinden başka ülkeleri hedef almadığı gibi tevessül edenlere de asla teslimiyet göstermez. Biz kendi özgürlüğümüz, kendi onurumuz için ne kadar hassasiyet gösteriyorsak, kardeşimiz kabul ettiğimiz toplumlar konusunda da aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Suriye ağladığında biz de ağlıyoruz. Filistin'de mazlumlara eziyet edildiğinde bizim de içimiz acıyor.

Fahrettin Paşa'nın İngilizlerin kurtardığı kutsal emanetlerBU HAFTA SONU AFRİKA'YA GEÇECEĞİZ: Bu hafta sonu bir Afrika'ya geçeceğiz. Bir Sudan yapacağız. Sonra Çad'a, oradan Tunus'a gitmek suretiyle 3 Afrika ülkesini dolaşmış olacağız. Görelim, edelim, onlarla dertleşelim, neler yapabiliriz, bunun da gayreti içinde olalım.