Erdoğan açıkladı: 16 Nisan'dan sonra...






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet" programında konuştu.













Cumhurbaşkanı Erdoğan, "16 Nisan'dan sonra ne olacak?" sorusuna "Daha güzel bir Türkiye olacak. Demkoraside daha güzel bir Türkiye gelecek. Hak ve özgürlüklerde daha güzel bir Türkiye gelecek." diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet" programında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

SESSİZ DEVRİM

14 yıl bu ülkede bizler bir sessiz devrim gerçekleştirdik. Bunu bize bugün saldıran konuşuyor. Neydi o göreve geldik, başbakan oldum, 100 günlük bir program. 100 günde Türkiye tırmanmaya başladı. Hamdolsun kişibaşı milli geliri 3 bin 500 dolar olan Türkiye 11 bin dolara çıkmış vaziyette. Adama sormazlar mı 10 yıllar boyu bu ülkede bizi 3 bin 500 dolarlarda niye süründürdünüz diye sormazlar mı? Onunla kalmadı.

 

ÇÖZEMEZSEK BİZE HARAM OLSUN


Eğitimde geldiğimizde 75 üniversite vardı, şimdi 181 üniversitemiz var. Üniversitemiz olmayan ilimiz yok. 270 bin derslik yaptık. Şimdi şehir hastanelerimiz var. 30 büyükşehirimizde bu şehir hastanelerimiz olacak. Biz vatandaşımın derdiyle dertlenemez, o problemi çözemezsek bu hayat bize haram olsun.

"HAYIR" ÇADIRINI ZİYARET ETTİM

Dün bir hayır çadırına girdim. Dedim “niye hayır diyorsunuz?. Ne dediler biliyor musunuz “çağdaş bir Türkiye için” dediler. “Peki neyiniz eksik” dedim cevap yok. Dedim ki “bak kardeşim sloganik konuşmayalım. Niye neyi yapıyoruz bunu bilelim. Şu anda Türkiye’de bulunduğumuz yer de tam Tarabya. Şurada Yavuz Sultan Selim Köprüsü var. 4 gidiş 4 geliş. Bir de buna hızlı treni ilave ediyoruz.” Birisi atladı “Niye adını Yavuz Sultan Selim koydunuz” dedi. “Siz” dedi “ayrımcılık yapıyorsunuz.” “Ya” dedim “çok ayıp üzüldüm buna.” “Demek Yavuz Sultan Selim’i iyi tanıyamamışsın. Yavuz zamanında Osmanlı devletinin sınırları 15 milyon kilometrekareydi. Böyle bir Sultan’ın ismini oraya vermekten daha doğal ne olabilir? Biz bunu senin düşündüğün gibi düşünerek ismini oraya vermedik.” Fakat değerli kardeşlerim neyi neden nasıl? Eğer bu soruyu kendimize sormazsak cevabını işte bu halde alıyoruz. Bunlar 15 temmuz Şehitler Köprüsü'ne de hayır dediler. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne de hayır dediler. Osmangazi Köprüsü’ne de hayır dediler. Marmaray’a da hayır dediler.



"TÜRKLER ÇILDIRDI" DİYORLAR

Dünyanın en büyük havalimanının yapıyoruz. Batılı yöneticilerin bizi kıskanma sebebi işte bu. Hani çılgın Türkler diyorlardı ya eskiden. İşte bu Türkler çıldırdı diyorlar. Birincilikleri alıyor diyorlar. Kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Ne diyorlar? Kurucusu olduğum için böyle söylüyorum burada. AK Parti bizim yaşam koşullarımıza müdahale ediyor. Bakın burada güzellik uzmanları var. Kardeşlerim hanginize müdahale edildi.

30 İLDE ŞEHİR HASTANELERİ

Sağlık reformuyla önemli bir adım attık. Hastanesi olmayan il kalmadı. Şimdi şehir hastanelerine başladık. 30 ilimizde şehir hastanesi olacak.

PEK ÇOK KİŞİ '16 NİSAN'DAN SONRA NE OLACAK?' SORUSUNU SORUYOR


Ülkemizde pek çok kişi 16 Nisan'dan sonra ne olacak sorusunu soruyor. Bu soruya zaten en güzel cevabı sizler vermişsiniz. Daha güzel bir Türkiye olacak. Demkoraside daha güzel bir Türkiye gelecek. Hak ve özgürlüklerde daha güzel bir Türkiye gelecek. 'Yaşam koşullarına müdahale ediliyor' deniliyor. Hanginizin dükkanları kapatıldı? bazıları için yalan adeta makine. Bunlar iftira her şey var.



55 BİN MUHTARI AĞIRLAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanlığı makamına muhtarlığı almazlardı ki. Ben muhtarları aldım. Şu ana kadar 16 bin muhtar geldi buraya. Biz 16 bin değil 55 bin muhtarı burada ağırlayacağız. Onların sorunlarını bakanım alır, form dağıtır kendilerine. Kendilerine hediyelerini verir uğurlarız.