Erdoğan sebebini açıkladı: Batı bundan dolayı çıldırıyor!






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Esenler'deki açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Referanndum konusunda muhalefeti eleştiren Erdoğan Batı'nın Türkiye'ye karşı sert tutumunun arkasındaki nedeni açıkladı.











Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Esenler'deki açılış töreninde konuştu.




Miting alanını dolduran vatandaşlara seslenen Erdoğan Batı'nın son zamanlarda Türkiye'ye karşı tutumunu hatırlattı ve bu tutumun nedeninin 3. havaalanı olduğunu söyledi. İşte Erdoğan'ın konuşması:

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANINI YAPIYORUZ


Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Bu havalimanını önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde açıyoruz. İlk etabını açıyoruz. Yılda yolcu sayısı 90 milyon, 2023'te ikinci etabını da açacağız. Kapasite 150 milyon olacak.

BATI BUNDAN DOLAYI ÇILDIRIYOR


Dünyanın bir numarası batı niye çıldırıyor işte bundan dolayı. Ya bu Türkiye nasıl böyle ayağa kalkıyor. Şimdi ne diyor bunlar hayır değil mi? Böyle bir havalimanına bunlar evet diyemez.

 

Atalarımız ne diyor; bizim atlarımızın nallarının uzandığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz.

Bunlar hayır dediğine göre biz demek ki doğru yoldayız. En doğuyu en batıya, en kuzeyi en güneye yaklaştırıp milleti birbirine yaklaştıracağız."

TÜRKİYE'NİN TÖKEZLEMESİNİ BEKLİYORLAR


Bugün terör örgütleri ve arkasındaki güçler Türkiye'nin tökezlemesini bekliyorlar.

BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİK


"Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, gıda tarımda, enerjide, toplu konutta, demir yollarında, hava yollarında, sosyal yardımlarda Türkiye'ye yaptığımız hizmetleri en iyi halkım biliyor. Eğitimde 270 bin yeni derslik yaptık ve milli bütçemizin yarısını Milli Eğitim'e ayırdık. Sağlıkta 3 bin 500 hastane yaptı, 500 bin sağlık çalışanı atayarak bir devrim gerçekleştirdik.