Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözler: Devlet geleneğini istismar ediyor!






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adam devlet geleneğini istismar ediyor. Hiç kimse İsmet İnönü'yü aldatmadı veya kandırmadı" ifadelerini kullandı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de gerçekleştirilen grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye dair sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Adam devlet geleneğini istismar ediyor. Hiç kimse İsmet İnönü'yü aldatmadı veya kandırmadı" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuya dair sözleri şu şekilde:


"45 yıl önce hayatını kaybetmiş. Hayatı savaş meydanlarında geçmiş. Türkiye'nin tapusu Lozan'ın kahramanıdır. Savaş meydanlarında çarpışmış. Neyini söyleyeyim İnönü'nün. İnsana, inanca saygılı. Siz kalkıyorsunuz İnönü üzerinden beni vurmaya çalışıyorsunuz. Biz bakıyorsunuz Türk ve Amerikan bayrağı birlikte, bir karşılamada elinde tutuyor. Adam devlet geleneğini istismar ediyor. Hiç kimse İsmet İnönü'yü aldatmadı veya kandırmadı. Kendi iradesiyle çok partili hayatı getirdi. Kaybettiği zaman bu yenilgi benim en büyük zaferimdir, bu ülkeye demokrasiyi getirdim diyecek kadar erdemlidir. İsmet İnönü devletin kozmik odasını terör örgütüne açmadı."

 

"16 BAKANLIĞI TESLİM EDECEKTİ"


Partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, McKinsey konusuna ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Konuya dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "16 Bakanlığı bir Amerika şirketine teslim edecekti. Şimdi yapamayacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun McKinsey'e ilişkin sözleri şu şekilde:


Gittin McKinsey ile anlaşma yaptın. Bununla ilgili sorular sordum, cevabını bir köşe yazarından aldım. Bana niye soru soruyorsun diyor. Soruların sorulmasını engellemeye çalışıyorlar. Bunlardan fikri danışmanlık almayacaksınız dediğini söyledi. 16 Bakanlığı bir Amerika şirketine teslim edecekti. Şimdi yapamayacak. Ücreti mukabil tutulmuş bir danışmanlık firması dedi. Kaç lira ücret diye sorduk. Kendi sözcüsü Erdoğan'ı yalanladı. Hangisi doğru söylüyor, sözcüsü mü Erdoğan mı? Bizim sorularımızla en azından maliyeyi götürüp bir Amerikan firmasına teslim etmedik. Bize verilmeyen bilgileri götürüp o Amerikan firmasına vereceklerdi. Damat McKinsey ile ilgili sorular cehaletten değilse ihanettendir dedi. Erdoğan artık fikir almayacaksın dedi. Senin damadın Amerika'dan fikir almadan yönetemiyorum diyor. Sayıştay, Danıştay bunu yapamıyor. Kayınpederin bunu iptal etti. Şimdi damadın için tazminat davası açacak mısın? Sana hain dediği için.