Cihangir İslam’dan OHAL Komisyonu’na KHK’da süre eleştirisi


OHAL Komisyonu’nun işleyişini eleştiren Cihangir İslam, bu haliyle komisyonun 440 bin KHK dosyasını 12 yıl 3 ayda bitireceğini söyledi.

Kanun Hükmünde Kararname ile işinden olan yüz binlerin durumu tartışma konusu olmaya devam ediyor. Konu ile ilgili TBMM kürsüsünde konuşan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nazır Cihangir İslam, Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanı’nın bir gazeteye yaptığı açıklamaya göre 14 aydan beri 42 bin KHK dosyasının bakıldığına dikkat çekerek, kalan 440 bin dosyanın on yıllar alacağına dikkat çekti.

MATEMATİK Mİ DOĞRU SÖYLÜYOR, OHAL KOMİSYONU BAŞKANI MI?


Komisyon Başkanı’nın, “Bu, 440 bin dosyanın işi artık, bir-bir buçuk senede biter.” dediğine dikkatleri çeken Cihangir İslam, “On dört ayda 42 bin dosya bakılıyorsa ayda 3 bin dosya bakılıyor demektir. Bölün 440 bini 3 bine, elde edeceğiniz sonuç yüz kırk yedi aydır. Yani on iki yıl üç ay. Şimdi burada kime hak vereyim? Bu İnceleme Komisyonu Başkanı’na mı hak vereyim, matematiğe mi hak vereyim?” diyerek geciken adaletin durumuna vurgu yaptı. İslam, şu anda asıl sorunun, anayasa güvencesi altındaki yargının fonksiyonlarının müdahale görmesi olduğunu kaydetti.

AYNI OKULDAN MEZUNLARIN BİRİ KHK’LI, DİĞERİ BAKAN!


Aynı okullarda okuyan insanlardan bazılarının KHK ile işinden gücünden edildiğini, diğer bazılarının ise bakan olduğunu hatırlatan Cihangir İslam, “Söz konusu bankanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki ATM’si açık, şubeleri açık, Anayasa’nın ve yasaların güvencesi altında ama KHK’lılar burada üç beş kuruşu var diye ne yazık ki bu zulme maruz kalıyor.” dedi.

PARALEL YARGI DEVAM MI EDİYOR?


Cihangir İslam şöyle konuştu: “Daha vahimi şu: Bu bankanın CEO’su -ismini vermeyeyim, ismini biliyorsunuz- şu anda SPK’nın başında, bu nasıl bir durum? Bu, aynı zihne nasıl sığıyor?” dedi. Bu çelişkinin bir mantık ve ahlaki sorun olduğunu anlatan Cihangir İslam, “Bugün OHAL İnceleme Komisyonu yürütmenin başımıza ihdas ettiği bir paralel yargı gibi çalışmaktadır.”

MİLLET, BENİ ANLADI


Cihangir İslam, TBMM kürsüsünden önceki haftalarda yaptığı 15 Temmuz ile ilgili yandaş medyada çarpıtılan konuşmasıyla ilgili olarak da, “Geçen tartışmalı konuşmamızdan sonra ben Anadolu’yu şöyle bir dolaştım; Rize’yi, Ardeşen’i, Artvin’i, Gebze’yi, Kartal’ı, Arnavutköy’ü dolaştım; millet meseleyi anlamış, yani benim ne demek istediğimi anlamış.” dedi.

•om•