CHP'den Donald Trump'ı yalnızlaştırma önerisi!






ABD Başkanı Trump ile görüşülmemesi gerektiğini söyleyen CHP'li Öztürk Yılmaz, geldiği zaman da kabul edilmemesini istedi.

















CHP'den Donald Trump'ı yalnızlaştırma önerisiAmerika'nın İsrail'in başkenti olarak  Kudüs'ü tanımasından sonra bir açıklama da  CHP 'den geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve  Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz  TBMM'de düzenlediği basın toplantısında,  ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına değindi.

"SUUDİ ARABİSTAN'IN KAYMIŞ OLDUĞU ÇİZGİ..."


Suudi Arabistan'ın ABD'nin Kudüs kararı karşısındaki tutumunu eleştiren ve "kalenin içeriden fethedilmeye çalışıldığını" savunan Yılmaz, "Suudi Arabistan'ın kaymış olduğu çizgi ibretliktir." ifadesini kullandı.

"SOMUT ADIM ŞU: TRUMP'LA GÖRÜŞMEYECEKSİN"


Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yılmaz, ABD'nin Kudüs kararı sonrası ne gibi somut adımlar atılabileceği yönündeki soruya, "Somut adım şu: Trump'la görüşmeyeceksin. Bu kararı uluslararası toplumun vicdanına karşı aldı. O zaman görüşmeyeceksiniz, tıpış tıpış gitmeyeceksiniz.

GELDİĞİ ZAMAN KABUL ETMEYECEKSİNİZ


Geldiği zaman kabul etmeyeceksiniz. Bu kararın yanlış olduğunu söylüyorsanız, kararlarınızın arkasında duracaksınız ve  Donald Trump'ı yalnızlaştıracaksınız." dedi.